Și Serbia anunță că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate de Rusia în Ucraina

Data:

Serbia, „în baza dreptului internațional”, nu poate accepta rezultatele referendumurilor organizate de ruși în regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, a anunțat, duminică, ministrul sârb de externe Nikola Selakovic, după revenirea de la Adunarea Generală a ONU, informează agenția Tanjug și TASS, citate de Deschide.md.

„Republica Serbia, în conformitate cu Carta ONU, precum și în conformitate cu principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional, nu poate accepta rezultatele referendumului din regiunile ucrainene”, a precizat Nikola Selakovic.

„Pe de o parte, suntem fundamental angajați față de principiile și regulile dreptului internațional și de Carta ONU, pe de altă parte, aceasta (n.r. – recunoaștere a rezultatelor referendumurilor) ar fi complet contrară intereselor noastre de stat și naționale, ar fi complet opus politicii noastre naționale de menținere a integrității și suveranității teritoriale și angajamentul față de principiul invariabilității granițelor”, a spus Nikola Selakovic.

Citește și: VIDEO Campanie România TV pentru „spălarea” lui Visarion Alexa și acuzarea femeii agresate. Avocat: „Cât de fie de entuziasmată, să nu plece?”

Anterior, unul dintre cei mai vechi politicieni sârbi, fondatorul Partidului Radical Sârb, Vojislav Seselj, într-un comentariu TASS, a declarat că referendumurile din regiunile Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson sunt pe deplin în concordanță cu Carta ONU.

De asemenea, potrivit comisiei electorale din regiunea Herson, observatorii din Serbia urmăresc cursul referendumului din această regiune. NATO a anunțat că nu va recunoaște niciodată referendumurile „de fațadă” organizate în regiunile ocupate din Ucraina și nici anexarea Crimeei.

La rândul ei Turcia, implicată în negocierile dintre Ucraina și Rusia, a catalogat drept „ilegitime” referendumurile de alipire la Rusia a celor patru regiuni din Ucraina.

Numeroase țări ale lumii au anunțat că nu vor recunoaște referendumurile organizate de Moscova, în timp ce Ucraina a acuzat Rusia că e gata să „umfle” rezultatele de la vot din teritoriile ocupate, titrează DESCHIDE.MD.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...