Sibiul construiește cu bani de la UE un parc de 6 hectare pe locul unei gropi de gunoi

În Sibiu va fi construit un parc de peste 6 hectare, urmând a fi al doilea cel mai mare din oraș, pe locul unui depozit de deșeuri din construcții. O parte din banii necesari pentru construirea parcului vine de la Uniunea Europeană, scrie ziare.com.

Astfel, Primăria Sibiu așteaptă până pe 28 august 2019 ofertele pentru proiectarea, obținerea actelor necesare în vederea autorizației de construire, dar și întocmirea unui studiu geotehnic de detaliu pentru acest nou parc, potrivit Turnul Sfatului.

Suma alocată pentru acest contract este 280.000 de lei, fără TVA. Acesta include și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor. Noul parc din Tilișca va fi realizat cu cofinanțare din fonduri europene, proiectul fiind depus de anul trecut la Agenția de Dezvoltare Regională Centru, fiind în faza de precontractare.

Potrivit sursei citate, lucrările sunt estimate la o valoare de peste 12,4 milioane de lei, fără TVA, și ar trebui executate în termen de cel mult un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Parcul ar urma să fie finalizat în vara anului 2022.

Citește articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Cîțu a anunțat prioritățile legislative, după demiterea lui Voiculescu

În timp ce alianța USR-PLUS cere PNL să-l schimbe pe Florin Cîţu după demiterea ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, premierul pozează în șef de guvern liniștit și iese în mediul online cu prioritățile din agenda zilei.

Care este testul potrivit pentru descoperirea anticorpilor COVID-19?

Sunt teste specifice prin care poți afla dacă ai sau nu anticorpi COVID-19. Află care este cel mai potrivit dintre ele, conform unui medic...

Cum a modelat pandemia percepțiile geopolitice în Republica Moldova

Pandemia a modelat percepțiile cetățenilor Republicii Moldova despre Est și Vest. Dacă în urmă cu un an Rusia și China punctau abil la capitolul...