Sighișoara: O casă monument istoric din Piața Cetății arată ca o ruină

Casa cu un etaj din Piața Cetății nr. 11 are patru proprietari și este clădire monument istoric (cod LMI MS-II-m-A-15859). Parterul casei găzduiește un magazin de suveniruri.

Reprezentanții Primăriei din Sighișoara spun că pentru acest imobil a fost întocmit Certificatul de urbanism nr. 88 din 16.05.2017 în scopul “Obținerii autorizației de construire pentru lucrări de reabilitare și restaurare a elementelor de fațadă.”

În așteptarea începerii lucrărilor, casa e acoperită de o plasă de protecție și de schele de lemn.

Cetatea Sighișoarei, inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 1999, este una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate cetăți medievale din Europa și este printre puținele care sunt locuite și în prezent. Fondată în secolul al XII-lea, pe malul Târnavei Mari, de către sașii aduși în zonă de regii maghiari, și construită în mare parte în secolele XIV-XVI, cetatea s-a păstrat aproape integral și arată și astăzi ca un oraș medieval înghețat în timp.

Cetatea Sighișoarei are aspectul unei așezări cu străzi înguste și pavate, cu cladiri vechi, masive, realizate preponderent din cărămidă. Cetatea a fost înconjurată de un zid de apărare de peste 900 de metri lungime, în mare parte păstrat și astăzi, și străjuită de 14 turnuri de apărare ridicate de breslele ce activau în oraș, dintre care se mai păstrează 9 turnuri, transformate în obiective turistice. Cel mai cunoscut dintre ele este celebrul Turn cu ceas, simbolul cetății.

Sighișoara atrage anual în jur de 200 de mii de turiști români și străini. Festivalul Medieval de la Sighișoara, care se organizează în fiecare an, la finalul lunii iulie (cu o pauză anul trecut) aduce la Sighișoara în jur de 20 de mii de turiști din țară și din străinătate. Dacă va fi organizat în vara acestui an, festivalul va aniversa 25 de ani de la prima ediție.

Surse: sighisoara-traditiesilegenda.ro, Facebook/Sighisoara_oldtimes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

Există linii roșii pe care instituțiile de forță ale statului nu le pot trece fără a pierde încrederea cetățenilor.