Sindicaliștii din penitenciare: Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a familiarizat cu încălcarea legii

Data:

Sindicatele din penitenciare îl acuză pe premierul Nicolae Ciucă că ignoră problemele profesionale a peste 500.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe prim-ministrul Nicolae Ciucă că ignoră problemele profesionale a peste 500.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

„În data de 04.03.2022, un număr de 15 organizații sindicale din poliție, penitenciare și militarii rezerviști i-au solicitat prim-ministrului Nicolae Ciucă să stabilească o întâlnire cu organizațiile sindicale reprezentative din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști, la care să participe miniștrii Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției (MJ) și Ministerului Finanțelor (MF), care au rolul de a realiza politica guvernamentală în domeniile lor de specialitate, în concordanță cu interesele naționale și cu aplicarea întocmai a legilor adoptate de Parlament”, susține FSANP, într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a ales să ignore angajații din poliție

Sindicaliștii susțin că prim-ministrul Nicolae Ciucă avea obligația legală să comunice un răspuns solicitării sindicatelor, în termen de 30 de zile de la primirea acesteia.

„Familiarizat cu încălcarea legilor votate de Parlament, prim-ministrul Nicolae Ciucă a ales să ignore angajații din poliție, penitenciare și armată care și-au manifestat intenția de a-i prezenta problemele reale din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Poliția, penitenciarele și armata se confruntă cu o lipsă acută de personal, mijloacele tehnice din dotare sunt insuficiente sau nu răspund cerințelor impuse de normele europene, iar legile elaborate de clasa politică care formează actuala coaliție de guvernare sunt neclare și nu pot garanta siguranța cetățeanului”, arată sindicaliștii.

Achiziția de tehnică învechită, dar scumpă, din alte țări

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că discursul public al prim-ministrului Nicolae Ciucă în contextul actual de la granița României este în disonanță cu comportamentul acestuia.

„În realitate, prim-ministrul Nicolae Ciucă nu este interesat de siguranța românilor, fapt dovedit de lipsa acestuia de interes pentru rezolvarea adevăratelor probleme din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.  Achiziția de tehnică învechită, dar scumpă, din alte țări, în contextul în care Guvernul României nu are capacitatea materială de a forma profesional polițiștii, polițiștii de penitenciare și militarii, denotă o totală lipsă de cunoaștere a realității din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl somează pe prim-ministrul Nicolae Ciucă să răspundă solicitării celor 15 organizații sindicale, în termenul legal de 30 de zile, deoarece încălcarea unei legi de către un demnitar poate fi considerată infracțiune și atrage, după sine, răspunderea penală”, se arată în comunicatul FSANP.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...