Sistem video pentru cetățile dacice. Liberalii hunedoreni acuză o achiziție cu dedicație

Data:

Consiliul Județean Hunedoara s-a întrunit, marți, într-o ședință de îndată. Online. Printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și unul care face referire la paza cetăților dacice. Opoziția din CJ nu a votat respectivul proiect. Susține că e necesar un sistem de pază la cetățile dacice, pentru protejarea acestora, însă nu e de acord cu achiziții păguboase din banii hunedorenilor mascate în proceduri de achiziție directă „cu dedicație” pentru clientela politică a PSD.

Subfinanțate, cetățile dacice au devenit de interes

De circa un an Consiliul Județean Hunedoara a primit în administrare cetățile dacice de la Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și Bănița. Le-a lăsat în continuare în paragină și la îndemâna braconierilor și vandalilor. După ce anul trecut a refuzat să includă în buget bani pentru paza acestor obiective, actuala conducere a CJ a venit cu un proiect ce vizează cetățile istorice.

La CJ Hunedoara, paza cetăților înseamnă camere video. Pentru care va cheltui undeva la 150 mii lei. Proiectul de hotărâre a trecut cu votul PSD, Pro România și PMP.

Consilierii PNL: Proiect cel puțin suspect

Imediat după ședința de consiliu, vicepreședintele CJ Hunedoara, Alin Țambă, noua mână dreaptă a președintelui Laurențiu Nistor, a acuzat consilierii PNL că nu au votat „activitatea de pază la cetățile dacice”.

Reamintim, paza la cetățile dacice nu a fost până acum o ”prioritate” pentru conducerea CJ Hunedoara. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată pentru a putea fi votat pe repede înainte.

Citiți articolul integral în Gazeta de Dimineață

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei, care a ajuns să fie dorită de Microsoft

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei:...

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Raport al serviciilor secrete americane: care sunt provocările de securitate pentru SUA și Europa

Raport al serviciilor secrete americane despre principalele provocări de...