Site-ul Sputnik.com – hăckuit de Anonymous. „Putin și Lukașenko și-au anunțat logodna” sau „Putin nu spune glume pentru că nu știe”

Data:

Site-ul de propagandă rusească SPUTNIK.COM a fost atacat de hackerii Anonymous care au schimbat total atât interfața publicației cât și titlurile.

Dacă, până mai ieri, publicația titra numai articole favorabile administrației de la Kremlin, odată cu declarararea „războiului” de către hackerii Anonymous cu președintele Rusiei și Kremlin (de la începutul invaziei Ucrainei), site-ul afișează articole privind ororile comise de ruși în Ucraina, protestele rușilor împotriva războiului și pamflete la adresa lui Putin precum și povești despre îmbogățirea lilderului de la Kremlin.

Pe site se găsesc acum și informații cu privire la arestările făcute de poliția rusă, în urma protestelor organizate la Moscova după ce Kremlinul a invadat Ucraina.

Totodată, pe pagina principală apare și un material în care se vorbește despre „cum fură bogații lumii de la ruși”, făcând legătura dintre Putin și oligarhi.

Dar și mesajul unui tânăr soldat rus trimis mamei sale, prin care o anunța că a ajuns în Ucraina, într-un război de care habar nu avea.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...