sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăJustițieUPDATE: Dosarul Revoluției, în care Ion Iliescu este acuzat de crime contra...

UPDATE: Dosarul Revoluției, în care Ion Iliescu este acuzat de crime contra umanității, se întoarce la Parchetul Militar

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis restituirea la Parchetul Militar a dosarului Revoluţiei în care fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii. Decizia e definitivă

Știrea inițială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie hotărăşte miercuri dacă menţine decizia de restituire la Parchetul Militar a dosarului Revoluţiei în care fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii, transmite Agerpres, citat de Hotnews.

Un judecător de cameră preliminară de la Instanţa supremă a decis pe 21 mai ca dosarul să fie restituit procurorilor, după ce a constatat nereguli în rechizitoriu.
Procurorii militari şi mai multe părţi vătămate au atacat decizia, urmând ca miercuri magistraţii să se pronunţe pe contestaţiile acestora.

Ion Iliescu, acuzat de crime contra umanității

Dosarul Revoluţiei a ajuns în instanță în luna aprilie 2019, în proces fiind citate peste 5.000 de părţi civile. A fost blocat însă mai bine de un an, pentru discutarea unor cereri şi excepţii ridicate de părţile din dosar.

În dosar, fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi generalul (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Articolul integral, pe Hotnews!

Citește și: Medic acuzat de ”vaccinare la chiuvetă”, trimis în arest la domiciliu (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE