luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateŞofer cu alcoolemie de 3‰ în sânge, urmărit jumătate de oraş până...

Şofer cu alcoolemie de 3‰ în sânge, urmărit jumătate de oraş până să fie oprit din goana ce putea fi criminală

Urmăritorul s-a sesizat după ce şoferul beat mort era cât pe ce să omoare un om pe trecere, dar nici măcar nu a oprit. În final, a fost pedepsit de instanţă cu o suspendare de permis.

Cu o alcoolemie de 3‰ în sânge, un şofer era să acroşeze o femeie chiar pe trecerea de pietoni. A trebuit urmărit prin jumătate de oraş până să poată fi oprit. Totuşi, magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă.

Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 26 martie. Aflat în zona Metalurgiei, şoferul unui Renault a sesizat faptul că şoferul unei autoutilitare Isuzu albe conduce haotic, fără a respecta vreo regulă de circulaţie. De pe pod, acesta virase brusc stânga, fiind cât pe ce să lovească o femeie aflată pe trecerea de pietoni. L-a urmărit până în zona magazinelor, unde autoutilitara condusă de Eugen Drăguşin a oprit. Şoferul Renault-ului s-a îndreptat spre Drăguşin, pentru a-i atrage atenţia că din remorcă i-au căzut nişte sticle pe drum. A observat că nu avea cu cine să discute, întrucât Drăguşin se exprima cu greutate şi emana halenă alcoolică. Martorul i-a spus lui Drăguşin că e beat şi i-a cerut să rămână pe loc, până la sosirea poliţiei. Răspunsul a fost un potop de înjurături, după care Drăguşin s-a urcat înapoi la volan şi a demarat. Martorul s-a lansat în urmărire, sunând totodată la 112, pentru a anunţa poliţia.

Autoutilitara a mers pe Splai Bahlui până în Tudor Vladimirescu, apoi a virat dreapta, trecând pe culoarea roşie a celor două semafoare din faţa Iulius Mall. De aici, şi-a urmat drumul spre Bucşinescu, a urcat pe Elena Doamna, a trecut de Palatul de Justiţie, fiind oprit de o patrulă a poliţiei abia la intersecţia dintre Independenţei şi Sărărie. Conform buletinului de analiză emis de IML, Drăguşin avea la ora 11.15 o alcoolemie de 3,01‰ în sânge.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE