Șoferul care a ucis doi tineri în 2 Mai nu a fost testat și de droguri: „Polițistul era în concediu medical”

Data:

Șoferul care a ucis doi tineri în 2 Mai nu a fost testat și de droguri. Surse din Poliție au declarat pentru aktual24.ro că Vlad Pascu nu a fost testat și pentru consumul de droguri, în momentul în care a fost dus la secție de polițiști, înainte de accident, pentru că polițistul care știe să folosească aparatul era în concediu medical.

Conform surselor, există un sigur Drug Test la Mangalia, iar aparatul poate fi folosit doar de un singur polițist. Acest polițist ar fi singurul care știe să îl folosească. Însă, în noaptea în care Vlad Pascu a fost oprit de polițiști și dus la secție, respectivul polițist era în concediu medical.

În tot județul Constanța există doar 15 aparate prin care poate fi depistat consumul de droguri, au precizat sursele.

Citește și: Tânărul care a ucis la 2 Mai a fost controlat de polițiști de 2 ori înainte de tragedie. L-au lăsat să plece

Alte surse au adăugat că polițistul care l-a dus la secție pe Pascu era detașat din București. Acesta ar fi cerut ca tânărul să fie testat pentru droguri, însă polițiștii din secție i-au spus că nu au niciunul disponibil.

Surse din poliție au dat publicității imagini cu momentul în care Vlad Pascu a fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice. Rezultatul testului a fost zero.

Șeful IPJ Constanța a anunțat, luni, că Vlad Pascu a fost oprit in trafic cu două ore înainte de comiterea accidentului după ce un martor a sunat la 112 cu privire la modul în care acesta conducea pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai. Pascu a fost testat cu etilotest, însă nu și pentru consumul de droguri, potrivit Aktual24.ro

A circulat fără RCA

Tânărul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai circula cu o mașină fără asigurare RCA. Vlad Pascu, tânărul care a produs un accident de circulație, sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, circula cu o mașină fără asigurare RCA, spune avocatul Elenina Nicuț, care susține că a verificat autoturismul care a ucis două persoane.

Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști și cel puțin o dată aceștia au realizat să mașina nu este asigurată, însă cu toate acestea l-au lăsat să plece mai departe.

Potrivit legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Citește și: Tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai circula cu o mașină fără RCA. Poliția nu l-a oprit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit

Medic anchetat pentru ucidere din culpă. Poliţiştii au făcut,...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...