Sondaj nou: PSD se menține pe primul loc, AUR urcă pe locul 2

Data:

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda STRATEGIC Thinking Group confirmă ascensiunea AUR pe scena politică românească. În intenția de vot (în ianuarie 2022), PSD se menține pe primul loc, iar Alianța pentru Unirea Românilor urcă pe locul 2.

„Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele doua partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice.

După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca”, explică Remus Ioan Stefureac, președinte Strategic Thinking Group – think tank – Grupul de Gândire Strategică.

Potrivit acestuia, tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la probelemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR.

„Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei observam o creștere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul națiunii, problemele sociale și politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist”, a mai explicat Remus Ioan Stefureac.

Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin interviuri telefonice. Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Un dosar „domino” și portița salvatoare pentru primarul Mihai Chirica  | Ziarul de Iași

Un dosar „domino” și portița salvatoare pentru primarul Mihai...