sâmbătă, 25 septembrie 2021
AcasăComunicate de presăSONDAJ pentru București: Votați pentru Top 10 priorități de investiții în Sectorul...

SONDAJ pentru București: Votați pentru Top 10 priorități de investiții în Sectorul 1

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) lansează luni un sondaj pentru cetățenii din București: Votează pentru ce proiect major vrei sa facem campanie în Sectorul 1. Astfel, cetățenii sunt invitați să voteze, dintr-o listă de priorități, proiectele despre care apreciază că este cea mai mare nevoie.

Lista pe care o propune CRPE este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, tehnicieni din administrația publică și din societate. De asemenea, se lansează prin acest sondaj și un nou mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să se afle cât mai sus în agenda decidenților publici, iar transparența și prioritizarea investițiilor în funcție de nevoi reale să fie regula.

Este un exercițiu pentru cetățeni pentru a vedea că, prin implicare, cu plan, cu aliați, comunitățile noastre se pot schimba.

Este un exercițiu și pentru administrațiile locale unde, în afara unor programe politice –  mai mult sau mai puțin documentate în comunitate – consultarea cetățenilor rămâne o formă fără fond. Cu atât mai puțin, deciziile de investiții au la bază nevoi și priorități ale cetățenilor.

Acest sondaj mai este încă ceva: ne va arăta și cât de mare este distanța între ceea ce vor cetățenii și consideră important și urgent, în orașul lor, cei care decid cum se cheltuie bugetul local.

Bucureștenii sunt invitați la vot, până pe 15 august. Acordați calificative între 1-5 fiecărei priorități/obiectiv/inițiativă din listă  (1= deloc prioritar, 5= prioritate maximă).

Sondajul pentru București se regăsește aici

Lansăm acest sondaj și în alte patru orașe din țară: Timișoara, Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea.

Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile dvs, vor ajunge în agenda administrațiilor locale cu un plan de acțiune, susținători și argumente. Toate se întâmplă în proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

VOTEAZĂ! Pentru ce proiect major vrei să facem campanie în București (Sectorul 1)

Te nemulțumesc o mulțime de lucruri în orașul tău: ai servicii publice proaste, traficul se blochează în aceleași locuri din oraș, strada ta are gropi de ani de zile, pe trotuare abia ai loc să te strecori. Știm că lista e foarte lungă. Și a noastră.

Dacă le-am lua pe rând, ne-am implica fiecare, am alege câteva proiecte importante, ne-am alia și le-am susține, credem că vom putea schimba comunitatea.

Am căutat cele mai importante proiecte pentru Sectorul 1 din București le-am discutat cu experți, oameni implicați, tehnicieni, activiști din diferite cartiere. Avem un top 10.

Acum e rândul cetățenilor să voteze. Alege cele mai importante 10 proiecte/probleme/inițiative care trebuie rezolvate. Notează fiecare prioritate cu un scor cuprins între 5 și 1 (unde 5 – prioritate maximă iar 1 – nu este o prioritate majoră).

INTRĂ în SONDAJ aici!

Lucrăm cu echipe locale în cinci comunități mare – București (Sectorul 1), Timișoara, Reșița, Buzău și Râmnicu-Vîlcea și vrem să: 1. găsim proiecte bazate pe nevoi reale ale cetățenilor 2. le supunem și votului public 3. alegem unul și îl susținem împreună – cu plan, cu termene, cu implicare.

Toate se întâmplă în proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

SONDAJ Votăm și susținem un proiect important pentru Sectorul 1

Vă invităm să votați, dintr-o listă de priorități majore pentru comunitatea dvs, proiectele pe care le considerați cele mai importante pentru orașul/zona în care trăiți sau munciți.

Lansăm cu acest sondaj și un nou mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să se afle cât mai sus în agenda decidenților publici, iar transparența și prioritizarea investițiilor în funcție de nevoi reale să fie regula.

Lista pe care o propunem este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, tehnicieni din administrația publică și din societate.

Facem acest exercițiu în București (Sector 1), Timișoara, Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea.

Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile dumneavoastră, vor ajunge în agenda administrațiilor locale cu un plan de acțiune, susținători și argumente.Putem schimba în bine, împreună cu voi, comunitățile în care trăim.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE