​Soprana Anna Bondarenko, solistă a Operei Naționale din Odessa, va cânta pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Data:

Soprana ucraineană Anna Bodnarenko, solistă a Operei Naționale din Odessa, va evolua pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, în spectacolul „Evgheni Oneghin”.

„Opera Națională Română din Cluj-Napoca își arată în continuare susținerea pentru poporul ucrainean și pentru artiștii uimitori ai acestei națiuni greu încercate ce trece prin momente de neimaginat, prin găzduirea sopranelor Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko la Cluj-Napoca, dar și prin distribuirea Annei Bondarenko în rolul Tatiana, în spectacolul Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, ce va avea loc în data de 1 aprilie 2022, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:30”, a anunțat Opera Română din Cluj-Napoca.

În cursul lunii aprilie, sopranele Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, alături de mezzosoprana de origine ucraineană Liza Kadelnik, angajată a Operei din Cluj-Napoca, vor susține un recital de muzică ucraineană dedicat refugiaților ucraineni din Cluj-Napoca, unde aceștia vor avea acces gratuit.

„Solistă a Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko a fugit din calea războiului și, după un drum riscant, a ajuns în siguranță la Cluj-Napoca. În semn de solidaritate, Opera Națională Română din Cluj-Napoca îi oferă tot sprijinul pentru ca aceasta să-și poată continua activitatea profesională și să beneficieze de tot ce are nevoie, în această perioadă. Pentru Anna însă, cel mai important este faptul că are posibilitatea de a colabora cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca într-o serie de spectacole, în care va putea transmite tot ceea ce simte, în cel mai emoționant mod, interpretând roluri atât de dragi și pline de semnificație. Iar primul rol este Tatiana în distribuția spectacolului Evgheni Oneghin”, au transmis reprezentanții instituției de cultură clujene.

Citește și: Muzeul Olteniei din Craiova va deveni muzeu național

Distribuția spectacolului din 1 aprilie este formată din: baritonul Florin Estefan în rolul titular, soprana Anna Bondarenko în rolul Tatiana (invitată), tenorul Eusebiu Huțan în rolul Lenski (debut), mezzosoprana Janetka Hosco în rolul Olga (debut), aflați sub bagheta dirijorului invitat, Cristian Spătaru (debut). Punerea în scenă îi aparține Mihaelei Bogdan, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia este a maestrului Vasile Solomon.

Opera Română din Cluj-Napoca a precizat că nu va exclude în niciun caz din repertoriul său niciun artist sau compozitor rus doar pe baza originii etnice.

„Suntem cu toţii parte a unei lumi culturale ce nu va putea fi divizată nicidecum de astfel de contexte. Opera Naţională Română din Cluj-Napoca susţine cu tărie faptul că muzica este limbajul universal al păcii, indiferent de perioadele pe care le traversează omenirea, mai ales că cea mai importantă misiune a muzicii este limbajul universal pe care îl creează”, a transmis Opera Română din Cluj-Napoca.

Citește și: PressOne: Premierul Nicolae Ciucă a blocat în justiţie analiza de plagiat a tezei sale de doctorat

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D,...

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...