Spitalul de Urgență Pitești, iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului

Data:

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost, seara trecută, iluminată în portocaliu. Ca și în ultimii ani, SJUP s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.


Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, sâmbătă seara, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu.

„Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.
De asemenea, reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate(ANMCS) au propus ca angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată în cadrul SJU Pitești”, explică purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu.
Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, potrivit OMS, 50 – 70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite. Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Citește și:Salariul minim brut crește în 2023, dar tot rămâne unul dintre cele mai mici din UE (presshub.ro)

FOTO Cărţi şi documente vechi, unele de 1.200 de ani, descoperite într-un turn al Bisericii Evanghelice din Mediaş (presshub.ro)Ambasada Ucrainei, reacție la declarațiile lui Andrei Marga (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Cancelarul Austriei propune un nou calendar pentru aderarea României la Schengen, în primăvară

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a susținut miercuri seara o...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului 2022” de revista Time

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri „Personalitatea...