Ambasada Ucrainei, despre Andrei Marga: „Asemenea declarații sunt inacceptabile”

Data:

Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, fost rector al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferințe desfășurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României, informează Alba24.ro.

„Suntem aici cu o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta este, va fi conflict”, a afirmat Andrei Marga.

Citește și: VIDEO Andrei Marga, fost ministru de Externe, susține că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României și Rusiei

„Reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența”

Ambasada Ucrainei la București a reacționat la aceste declarații și critică declarațiile fostului ministru de Externe.

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor.

Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în orice circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, arată Ambasada Ucrainei într-un comunicat.

Foto: Institutul Levantului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. Ucraina , in ciuda spuselor fostului ministru , devine , prin vocea Presedintelui Zelenski , o putere mondiala ce nu numai ca se impotriveste „ asaltului” Rusiei asupra Ucrainei dar ofera tarilor riverane Rusei ,cele asociate cu spatiul ex sovietic , imensa sansa de a se desprinde de Rusia federativa .In acelasi timp ofera Turciei ,Chinei si Uniunii Europene momentul prin care aceste entitati statale si supra statale isi pot adauga, in sfera lor de influenta , alte natiuni ce pina mai ieri erau aflate la „ mina ” Rusiei fie politic fie politic si economic .Gesturile(cuvintele ) ce forteaza subiectul ucrainean si care ofera o anumita scuza atasata denclasarii razboiului din Ucraina nu reprezinta , in cazul nostru , decit aducerea in actualitate a cuvintelor Presedintelui Rusiei ce ne zicea , cu multa vreme in urma , acelasi lucru .Ambasada Ucrainei, din Romania , reactioneza corect dar am fi mult mai multumiti daca am vedea si politicul din Romania , in totalitatea lui ,exprimind acelasi lucru .Dealtfel curind vom vedea cum astfel de atitudini verbale vor disparea din Media romanesca si nu numai .

  2. Unul ca el, care vorbește ca Adrian Severin – ex ministru de externe , pe placul lui Putin, a fost ministrul învățământului si ministru de externe in Romania!!! Dacă unii vor să aveam iar graniţă directă cu Rusia, n-ai ce face!

    Adica de ce numai Georgia, Ucraina, Kazahstan sau Armenia sa fie vecini cu Rusia?!

    Acum, populaţia romanească din Bucovina, Transcarpatia si regiunea Odesa se ridica la cca 400 000 oameni, net inferioară populaţiilor ruseşti ( Odesa) sau ucrainiene ( Bucovina & Transcarpatia).

    Cum de ce? Păi, Stalin şi bolşevicii lui au ucis in gulaguri 1,5 milioane de basarabeni si bucovineni ( iar in prizonierat numai 300 000 de soldați români…..un fleac ) , iar o masa mare a a populației româneşti fost dislocată in Extremul Orient al URSS.
    Sa mai spun ca minoritari fiind in zonele amintite, ne-am trezi cu nişte teritorii in care, slavii fiind majoritari, Kremlinul s-ar trezi binevoitor să-i “elibereze”, cum a facut sau cum face acum in Ucraina, Cecenia, Moldova ( Transnistria) sau Georgia…Hop şi-aşa!

    Până una-alta, ucrainienii recunosc ca românesc teritoriul maritim câştigat in instanţele internaționale si alipit României, teritoriu bogat in hidrocarburi.Ruşii nu o vor face.

    Graniţele ţărilor din Europa de Est nu au fost trasate la Kiev, ci la Moscova, iar Insula Șerpilor ne-a fost rapita de URSS pe timp de pace, in 1948.

    Dacă toată lumea intră în haosul revendicărilor teritoriale, toate ţările dorind să fie ‘MARI’ (Rusia Mare, Ungaria Mare, Serbia Mare, Bulgaria Mare, Romania Mare, Rusia Mare de la Vladivostok la Lisabona ) începe kazaciokul multor războaie.

    Dacă o iau toţi haiduceşte pe pe calea revendicărilor teritoriale poate si mongolii ar avea câte ceva de revendicat !
    Marele si înțeleptul Andrei Marga a uitat sau ia la şpiţ Acordurile de la Helsinki , document semnat de Romania, si propune cu seninatate, scuzati, cu senilitate aruncarea lumii in haosul revendicărilor , răfuielilor si războaielor!

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Acordurile_de_la_Helsinki

  3. Consideratiile dlui Prof.universitar sunt absolut reale,Ucraina este un stat nefiresc creiat de fosta URSS in 1949 prin furarea teritoriilor de la Unguri,Romani,Polonezi etc.Asta nu indreptateste acum Rusis sa faca acest macel.Normal este ca teritoriile cotropita samavolnic de rusi in favoarea Ucrainei sa se intoarca la tarile natale!

    • Ca sa poti intelege nu iti trebuie decit un punct de referinta .Acela se numeste formarea statului Ucraina cum dealtfel si Romania are un punct de referinta pe care il stii probabil .Orisice contestare ce ar cuprinde anticipativul este gresita fie doar si pentru ca totul ne aduce si pe noi ca stat in alta situatie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, sub privirile muncitorilor | Argeșul Online

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești....