Sprijin pentru refugiați din partea județului Hunedoara. Bani pentru Crucea Roșie, paturi și echipamente medicale. Paramedici hunedoreni trimiși la Vama Isaccea

Data:

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a adoptat luni, în ședință extraordinară, două proiecte de hotărâre care vin în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina. 

Primul a fost asocierea dintre administrația județeană și Societatea Națională de Cruce Roșie Română, iar al doilea, alocarea a 550.000 de lei activități umanitare și de sprijin pentru refugiații ucraienieni care vin în România.

400.000 de lei vor fi virați în conturile Crucii Roșii Române, iar 150.000 de lei sunt destinați achiziționării a 80 de paturi cu tot cazarmamentul necesar, medicamente și echipamente medicale, aeroterme de mare putere care vor deservi cele două corturi, care urmează să fie montate în Vama Isaccea din Tulcea. Banii vor fi redirecționați către filialele de Cruce Roșie din județele Botoșani, Maramureș și Tulcea, care se confruntă, în prezent, cu un număr mare de refugiați.

”Împreună cu autoritățile din județul Tulcea am constituit deja un grup de sprijin pentru derularea, în bune condiții, a acțiunii din vama Isaccea. În această seară, la ora 20.00, din Deva va pleca spre Isaccea un convoi format din două tiruri care va transporta tot cazarmamentul pentru cazarea refugiaților și materialele medicale necesare, 3 autospeciale ale Asociației Salvital cu opt paramedici, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara care se vor ocupa de toată logistica de la fața locului. Sperăm ca ajutorul nostru să mai aline suferința miilor de oameni care fug din calea războiului și trec Dunărea în România. La nivelul județului Hunedoara, vor urma și alte măsuri pe care instituția noastră le va lua pe parcurs, astfel încât refugiații din Ucraina să fie bine primiți, aici, în zona noastră”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Citește și: S-a născut primul refugiat în România. Este băiețel. Tatăl a rămas în război

Administrația județeană va deschide un cont pentru donații, banii urmând să fie redirecționați către Crucea Roșie și va realiza o bază de date cu toate persoanele venite din Ucraina și care vor fi cazate în județul Hunedoara.

Potrivit reprezentanților CJ Hunedoara, se fac deja demersuri pentru modificarea legislației, deoarece, în prezent, autoritățile locale nu pot plăti cazarea și masa persoanelor refugiate în urma conflictelor militare.

Conducerea executivă a Consiliului Județean Hunedoara (președinte, vicepreședinți, administrator public și secretar general) a donat câte 5.000 de lei pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina, iar consilierii județeni hunedoreni au fost de acord să-și doneze indemnizația pe o lună pentru această cauză umanitară.

Citește și: Borș cald, haine, pături și alimente de la voluntari, pentru refugiații din Ucraina care intră prin vama de la Isaccea

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...