Sprijin pentru sectorului agricol. Banii merg către capitalizarea fermelor și unităților de producție

Data:

Un sprijin în sumă de 300 de milioane de euro va fi acordat sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție. Măsura face parte din pachetul ”Sprijin pentru România”, este destinată susținerii agriculturii și industriei alimentare și, spune Guvernul, contribuie la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază.

„Din suma totală, 50 de milioane euro sunt pentru microgranturi, iar 250 de milioane de euro sunt granturi pentru capital de lucru. Microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale din industria alimentară, acvacultură, piscicultură și agricultură vor beneficia de microgranturi în valoare de câte 5.000 de euro”, precizează, vineri, Guvernul României.

Bugetul acestei măsuri este de 50 de milioane de euro și se estimează peste 10.000 de beneficiari. Bugetul granturilor pentru capital de lucru este de 250 de milioane de euro. Vor beneficia de acest sprijin circa 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Briefingul de presă de la finalul ședinței de guvern din 6 mai, AICI!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.