duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăJustițieSRI va putea face interceptări, dar numai sub control judecătoresc. Parchetul General...

SRI va putea face interceptări, dar numai sub control judecătoresc. Parchetul General și DIICOT vor avea, în sfârșit, poliție judiciară

A fost, în sfârșit, adoptată ordonanța interceptărilor, proiecul promovat de Guvernul Cioloș în 2016, prin ministrul de atunci al Justiției, Raluca Prună, și care, la vremea, respectivă a atras furia PSD și a susținătorilor așa-zisului „stat paralel”.

Potrivit Europa Liberă România, proiectul de lege a fost adoptat fără nicio modificare față de forma inițiatorului, cu 283 de voturi pentru și doar 10 voturi împotrivă și tot atâtea abțineri, după ce a trecut de Comisia Juridică cu unanimitate de voturi în formula adoptată de Senat.

SRI va putea face interceptări, dar numai sub control judecătoresc, iar Parchetul General și DIICOT vor avea, în sfârșit, poliție judiciară, fără a se mai pune în relații de dependență și subordonare față de Ministerul de Interne.

Firmele de telefonie mobilă sunt obligate să colaboreze cu anchetatorii pe mandate de siguranță națională, pentru trădare, spionaj și terorism.

Articolul integral, în Europa Liberă România!

Foto: sri.ro/surse-secrete-umane

Citește și: VIDEO Campania „Atingeri Nedorite”. Cifre alarmante cu privire la victimele din categoriile mici de vârstă: 4 – 7 ani (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE