Aur pentru Popovici și echipa, la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor

Data:

Imnul României a răsunat în premieră la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor de la Otopeni. David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu sunt campioni europeni de juniori. Eforturile echipei au fost răsplătite cu aur.

„Ștafeta masculină de 4×100 m liber a României a cucerit AURUL european de juniori la capătul unei curse de infarct. Confirmându-și statutul de mare favorită după ce s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din serii, în ultimul act, ștafeta tricoloră în formula David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu a înotat excelent și a încheiat pe primul loc cele opt lungimi de bazin, la mare luptă cu stafeta din Marea Britanie”, precizează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Aur la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor

Campionul mondial la 100 și 200 m liber David Popovici a luat startul în primul schimb și a condus detașat predând ștafeta cel dintâi.

„În schimbul doi, Vlad Stancu a reuși șă mențină avantajul și a întors primul, dar a sosit al doilea și tot al doilea i-a predat stafeta lui Ștefan Cozma, în schimbul trei. Pe ultima sută de metri, Patrick Dinu a reușit o cursă fenomenală și, deși a plecat din poziția a doua, a recuperat pe ultimii 50 m și după o cursă umăr la umăr cu reprezentantul Marii Britanii a încheiat primul, aducând aurul pentru ștafeta României.

Cei patru fantastici au reușit să transforme în AUR, argintul cucerit anul trecut la Roma”, mai precizează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Podiumul la ștafeta masculină 4×100 m liber arată astfel: ROMÂNIA – AUR (3:18.93), Marea Britanie – Argint (3:19.01), Italia – Bronz (3:19.42)
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...