Stâlpii economiei: fetele de la videochat fac profituri de sute de mii de lei/an și n-au datorii la stat

Data:

* Sute de PFA-uri din Iași înregistrează profituri nete de 90% din cifra de afaceri, fiind din industria videochat
* Fetele plătesc conștiincioase impozitele la stat, mai în glumă, mai în serios, rolul lor fiind benefic in economia ieșeană
* Rețelele mari locale șochează în continuare cu profiturile nete de milioane de lei, statul acasă din cauza pandemiei făcând din 2020 un an de excepție
* Un analist economic spune că videochatul ne echilibrează balanța de plăți externe

În unul dintre topurile Camerei de Comerț și Industrie Iași pe anul 2020, publicat zilele trecute, figurează și firmele cu unic asociat are activează în domeniul videochatului „de acasă”.

În marea majoritate a cazurilor este vorba de tinere din mediul rural, o parte venite în Iași la facultate, care obțin anual venituri nete de sute de mii de lei din această activitate și își achită prompt taxele la bugetul de stat. Două dintre aceste societăți înregistrează la capitolul datorii o cifră rar întâlnită în mediul de afaceri: 0 lei.

La secțiunea „alte activități recreative și distractive”

Șapte dintre aceste societăți au sediul la două birouri de avocatură din municipiul Iași, unul dintre acestea fiind al lui Dragomir Tomașeschi. Acesta este notoriu pentru faptul că, în schimbul unei taxe, oferă ca sediu social cabinetul său, acest lucru fiind permis de lege, dar pentru o perioadă determinată.

O asemenea alegere este cauzată adesea de faptul că asociatele de la aceste firme sunt tinere care nu dețin proprietăți pe numele lor și, pentru a nu cere acordul/a evita stigmatul provocat de practicarea acestei meserii, nu doresc să le înregistreze în imobile ale părinților sau cunoscuților.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...