joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăInvestigațiiStâlpii economiei: fetele de la videochat fac profituri de sute de mii...

Stâlpii economiei: fetele de la videochat fac profituri de sute de mii de lei/an și n-au datorii la stat

* Sute de PFA-uri din Iași înregistrează profituri nete de 90% din cifra de afaceri, fiind din industria videochat
* Fetele plătesc conștiincioase impozitele la stat, mai în glumă, mai în serios, rolul lor fiind benefic in economia ieșeană
* Rețelele mari locale șochează în continuare cu profiturile nete de milioane de lei, statul acasă din cauza pandemiei făcând din 2020 un an de excepție
* Un analist economic spune că videochatul ne echilibrează balanța de plăți externe

În unul dintre topurile Camerei de Comerț și Industrie Iași pe anul 2020, publicat zilele trecute, figurează și firmele cu unic asociat are activează în domeniul videochatului „de acasă”.

În marea majoritate a cazurilor este vorba de tinere din mediul rural, o parte venite în Iași la facultate, care obțin anual venituri nete de sute de mii de lei din această activitate și își achită prompt taxele la bugetul de stat. Două dintre aceste societăți înregistrează la capitolul datorii o cifră rar întâlnită în mediul de afaceri: 0 lei.

La secțiunea „alte activități recreative și distractive”

Șapte dintre aceste societăți au sediul la două birouri de avocatură din municipiul Iași, unul dintre acestea fiind al lui Dragomir Tomașeschi. Acesta este notoriu pentru faptul că, în schimbul unei taxe, oferă ca sediu social cabinetul său, acest lucru fiind permis de lege, dar pentru o perioadă determinată.

O asemenea alegere este cauzată adesea de faptul că asociatele de la aceste firme sunt tinere care nu dețin proprietăți pe numele lor și, pentru a nu cere acordul/a evita stigmatul provocat de practicarea acestei meserii, nu doresc să le înregistreze în imobile ale părinților sau cunoscuților.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE