Starea de alertă le-a priit şefilor din Casa Pătrată. Indemnizaţii mari la Prefectură

Data:

Deşi cu o activitate restrânsă la maximum, a fost nevoie şi de un al doilea subprefect. Apropo: l-aţi văzut? Chiar dacă nu îl ştiţi, ia peste 10.000 de lei pe lună. Şeful lui, prefectul, ia peste 13.000 lei.

Perioada pandemiei a restrâns şi reaşezat activităţile proprii din Instituţia Prefectului. Cu toate acestea, prefectul este ajutat acum de doi subprefecţi, deşi în ultimii ani au existat perioade în care treaba a mers şi fără aceştia. Totuşi, pentru că alianţa PNL-USR-PLUS-UDMR pare să fi avut mai multe datorii de plătit, aparatul prefecturilor a fost îngrăşat, fără să se vadă vreun avantaj pentru cetăţeni. Asta, deşi indemnizaţiile lunare ale celor trei, cu tot cu norma de hrană şi alte sporuri, trec binişor de 10 mii de lei net.

Prefectul Marian Grigoraş stă cel mai bine dintre membrii conducerii numite a Prefecturii ieşene: 163.596 de lei încasaţi anul trecut, adică circa 13.600 lei lunar. Contribuţia soţiei la venitul familiei a fost ceva mai mare de 72 de mii de lei. Prefectul conduce un autoturism Honda din 2017 şi deţine, ca unic proprietar sau împreună cu soţia, două apartamente şi o casă de locuit aflată în construcţie. Totuşi, suprafaţa însumată a celor trei imobile (164 mp) este mai mică decât casa unde locuieşte doamna subprefect.

Viaţă de subprefect

Adina Gîrjan menţionează în declaraţia de avere un imobil cu o suprafaţă desfăşurată de 216 mp şi o curte de 625 mp, achiziţionate în anul 2018 împreună cu soţul printr-un credit imobiliar de peste 450 de mii de lei. Veniturile anuale declarate ale familiei trec binişor de 200 de mii de lei: 130 de mii, ea, de la Instituţia Prefectului, 90 de mii, soţul, ca şef serviciu marketing, respectiv director economic la cele două firme unde este angajat.

Celălalt subprefect în funcţie, Ştefan Tanasă, a declarat că anul trecut a primit 23 de mii de lei de la USR, ca manager de proiect, şi încă o mie, în calitate de consilier judeţean. La venirea în Instituţia Prefectului, Tanasă a menţionat economii de 17.500 de euro – pe care le-a făcut în doar patru luni. Banii au apărut între lunile noiembrie (intrarea în CJ) şi martie (plecarea la Prefectură). Subprefectul nu ne-a răspuns la telefon când l-am sunat ca să aflăm de unde provin banii, dar şi ca să ne spună ce va face ca proaspăt ales preşedinte al USR PLUS Iaşi, formaţiune care reclamă peste tot transparenţa decizională. Singurul bun imobil declarat este o jumătate de hectar de teren extravilan cumpărat în 2018.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...