Starea răniților internați după exploziile de la Crevedia. Trei pacienţi, intubaţi şi ventilaţi mecanic

Data:

Starea răniților internați după exploziile de la Crevedia. Trei pacienţi care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a anunțat duminică Ministerul Sănătăţii.

10 persoane rănite în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia sunt în stare medie sau uşoară. Șase sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, două, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” și două, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

5 pacienți au decedat, 32 au fost externați (31 din spitale din România şi 1 din Graz, Austria) și 12 au fost transferaţi în străinătate.

Situația pacienţilor transferaţi în străinătate

Un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 15%, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, arată MS.

Al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Un pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică. A fost transferat ulterior într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, respiră spontan, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Citește și: Proiect de lege USR: Fără modificări la Bacalaureat și la Evaluarea Națională de la un an la altul

Doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic.

Un pacient transferat în Austria, la Graz, respiră spontan, are o suprafaţă corporală arsă mai mare de 10%, dar prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, fiind stabil hemodinamic.

Al doilea pacient transferat în Austria, la Viena, are o suprafaţă corporală arsă peste 25%, respiră spontan, este stabil hemodinamic, având stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Doi pacienţi transferaţi la Lubeck, în Germania, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Un pacientul transferat în Norvegia, la Bergen, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Citește și: Viaductul de la Aciliu, cel mai mare viaduct de autostradă din România, într-o stare avansată de degradare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: IGSU / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...