„Statul ne fură copiii”. Când AUR simte mirosul sângelui la PSD

Data:

Una dintre cele mai ticăloase manipulări se rostogolește de ceva vreme pe rețelele sociale. Aceasta susține că o lege inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse ar urma să-i smulgă de lângă părinți pe copiii din mediile defavorizate

Dezinformarea este asumată de formațiunea AUR, care organizează sâmbătă un protest în București în care revendică, printre altele, și retragerea respectivului proiect. Trebuie spus că AUR a reușit să blocheze dezbaterile în Camera Deputaților, uzând de binecunoscutele tactici ale scandalului și violenței de limbaj, la limita violenței fizice.

O coaliție majoritară incapabilă să răspundă coerent ascensiunii extremismului a făcut ca legea să fie blocată, deși reprezintă jalon în PNRR. Și astfel coaliția adoptă agenda AUR.

Despre ce este vorba? Ministerul condus de Gabriela Firea propune un sistem prin care să fie sprijiniți copiii din medii defavorizate.

Se prevede înființarea unor centre de zi în care copiii selectați după anumite criterii să poată avea acces la hrană și educație, un fel de after-school finanțat însă de stat, prin PNRR.

Ei bine, inițiativa a dat naștere unei adevărate teorii ale conspirației, preluată zgomotos de AUR, dar susținută în egală măsură și de organizații religioase și pro-life pe care le-am văzut implicate și în celebrul referendum pentru familie din 2018.

Citește și: „Șantajul” la Savonea, desființat de instanța supremă. Cum au dispărut înregistrări din dosarul procurorului Ardelean

Astfel, potrivit teoriilor conspirației, guvernul împreună cu Uniunea Europeană au plănuit să-i smulgă pe copii din familii, să-i pună pe liste de adopții internaționale și să-i vândă, eventual, în beneficiul unei mafii globale a organelor.

Sună absurd, dar așa este, iar sâmbătă, activiștii AUR vor răcni din toți bojocii: „Nu ne vindem țara!”

Bineînțeles, damful rusesc se simte de la o poștă.

Este mitul cu Occidentul care distruge tradiții și atentează la valorile familiei. Este, bineînțeles, o formă de a diviza societatea pe un subiect sensibil, cum este cel al creșterii și educării copiilor. O societate divizată are mai puține șanse de a răspunde eficient unor provocări reale – agresivitatea Rusiei, de exemplu.

Este, bineînțeles și elementul anti-UE. AUR nu are niciun interes ca banii europeni să ajungă în comunitățile defavorizate. Altfel, cum vor mai striga ei că UE îi sărăcește pe români, așa cum spune și propaganda Kremlinului?

Evident, nu este pentru prima dată când George Simion și ai săi preiau elementele războiului hibrid al lui Putin împotriva democrațiilor.

De data aceasta, însă, atacul AUR este îndreptat, frontal, împotriva partidului principal al coaliției de guvernare și mai cu seamă asupra electoratului Gabrielei Firea. Iar acesta este un moment demn de remarcat.

Răspunsul ministrei la această formidabilă manipulare – o serie de postări și precizări în mediul online – a fost unul de slabă factură, lipsit de îndrăzneală și care denotă mai degrabă surprinderea.

Gabriela Firea a părut lovită de acolo de unde nu se aștepta, nu dinspre USR sau Nicușor Dan, ci de-a dreptul dinspre naționaliști.

Iar realitatea este că în PSD – ca de altfel și în PNL – mulți sunt aceia care privesc cu multă simpatie către discursul AUR. Ei văd în formațiunea lui George Simion un ciocan numai bun de dat în cap „neomarxiștilor”, „oengiștilor”, „trotinetiștilor” și, în general, tuturor susținătorilor societății liberale, ai transparenței, bunei guvernări, statului de drept. Și astfel, cei din coaliția majoritară adorm liniștiți cu gândul că vor guverna bine și frumos și după 2024.

Ar fi momentul să înțeleagă că monstrul este pe cale să-i înghită acum chiar pe ei.

În definitiv, George Simion și ai săi au înțeles bine unde este halca de electorat cel mai ușor de atras. Iar aceasta se află în jurul Gabrielei Firea și, în general, la PSD.

De ce?

Pentru că ani și ani de zile, dar mai ales de la preluarea partidului de către Liviu Dragnea, a fost bombardat cu un dublu limbaj privitor la Europa, i-au fost inoculate diverse teorii ale conspirației, de la UE care ne otrăvește cu mâncare contrafăcută la aceeași UE care ar vrea să ne interzică încălzirea cu lemne din 2023 sau UE care vrea să ne interzică Crăciunul.

Citește și: EXCLUSIV | VIDEO Oprișan a cumpărat de la mama sa, cu 330.000 de euro, domeniul în care stă. Reacția liderului pesedist

Nu doar că nu au combătut aceste falsuri, dar europarlamentari ai PSD chiar le-au rostogolit, crezând că prin aceasta își câștigă sprijinul electoratului neinformat.

Și au continuat de când cu războiul din Ucraina, de exemplu cu acuzațiile neverificate legate de canalul Bîstroe.

George Simion știe apoi foarte bine că exact în acest electoral, crescut de PSD ( și într-o măsură deloc de neglijat, de unii populiști din PNL ) se găsesc cei mai mulți cărora nu le pasă câtuși de puțin de acuzațiile conform cărora ar avea legături cu serviciile rusești.

Prin rostogolirea formidabilei manipulări legate de statul care le fură copiii românilor, AUR a simțit mirosul sângelui și a lovit fulgerător, crunt și feroce la baza electoratului crescut de PSD. Iar vestea proastă pentru acest partid este că ceea ce văd ei acum nu înseamnă decât începutul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ovidiu Nahoi
Ovidiu Nahoihttp://rfi.ro
Ovidiu Nahoi este redactor șef al Radio France Internationale România. A fost redactor-șef al publicațiilor „Historia“ și „Foreign Policy“ (2007-2010) și corespondent la Bruxelles pentru Adevărul, în perioada 2010-2012. A realizat emisiuni pe teme de politică internațională la The Money Channel și TVR. A realizat documentarul „La Răsărit de Europa“, în regiunea Bugeac și Odesa, în 2014, pentru The Money Channel. Este autor al cărții „Povestiri de peste Prut“, apărută în 2019 la Editura Seneca.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...