Stelian Ion critică numirea lui Bogdan Licu la CCR: Impostura e ridicată la nivel de virtute și de valoare constituțională

Data:

Numirea procurorului Bogdan Licu la CCR este un moment trist pentru societatea românească, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției. El spune că ”se promovează în cele mai importante funcții ale statului român impostura ridicată la nivel de virtute și de valoare constituțională”.

USR a sesizat Curtea Constituțională în cazul numirii lui Bogdan Licu la CCR, prin votul recent al Parlamentului. O numire de altfel foarte controversată, care a ridicat numeroase semne de întrebare în spațiul public, legate mai ales de CV-ul modest al procurorului.

Stelian Ion explică la RFI ce anume ar fi neconstituțional în numirea lui Bogdan Licu la CCR: ”Nu sunt respectate criteriile prevăzute chiar în Constituție. Acolo scrie despre condiția de a avea studii juridice superioare. Or domnul Bogdan Licu nu a depus la dosarul de candidat diploma de licență, asupra căreia ulterior au fost și discuții în spațiul public și planează dubii serioase”.

Citește articolul integral și ascultă declarațiile făcute de Stelian Ion pe Rfi.ro

Citește și: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal pentru omor din culpă, în dosarul accidentului de la Biblioteca Națională

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...