Stimularea producției de muniție în industria de apărare a UE: Consiliul European este pregătit pentru negocierile cu Parlamentul European

Data:

Statele membre ale UE și-au stabilit mandatul de negociere referitor la propunerea de regulament de instituire a Actului privind sprijinirea producției de muniții (ASAP), menit să sprijine consolidarea capacităților de producție a muniției sol-sol și a muniției de artilerie, precum și a rachetelor, potrivit Săptămâna Online.

Odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, războiul ne bate la ușă. Industria de apărare a UE se confruntă cu provocări fără precedent în fața noii realități și a lacunelor existente. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta baza industrială de apărare europeană să producă mai mult, pentru propria noastră securitate, precum și pentru capacitatea Ucrainei de a se apăra, într-un război nedrept de agresiune. Rămâne prioritatea noastră și o chestiune de maximă urgență, a declarat Pål Jonson, ministrul suedez al apărării.

Citește și: Rușii au deschis focul asupra unui convoi al mercenarilor Wagner

Regulamentul propus, de instituire a ASAP, abordează actualele deficiențe în ceea ce privește muniția și rachetele, precum și componentele acestora prin introducerea unor măsuri specifice, inclusiv de finanțare. Astfel, pune în aplicare direcția 3 a planului aprobat de Consiliu în martie 2023, și anume de a livra de urgență muniție și rachete Ucrainei și de a ajuta statele membre să își refacă stocurile.

Propunerea Comisiei Europene angajează 500 de milioane EUR în prețuri curente din bugetul UE.

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Parlamentul European / Arhivă)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...