Strada Potaissa, „readusă la viață” prin plante și muzică. Clujenii, așteptați la o piață de flori „altfel”

Data:

În perioada 23-25 iulie, pe strada Potaissa va fi organizată piața de flori „Altfel”. Clujenii se vor putea bucura de plante, muzică și vor întâlni arhitecți cunoscuți.

„Cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca revine la viață. Culoarea și parfumul dulce revin pe strada Potaissa, la piața de flori „Altfel”. Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte preparatelor culinare.

De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice”, transmit organizatorii. 

Tot atunci, va ajunge, în premieră, arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, care va susține în cadrul evenimentului un workshop, privind transformarea permanentă a străzii și va lua în discuție tipologii similare întâlnite „în Vest”. La discuții vor participa și membri ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania, dar și reprezentanți ai Asociației Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.

Citește integral articolul în Monitorul de Cluj

Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce s-au prăbușit atât de ușor clădirile din Turcia

Turcia a fost lovită luni de o serie de...

Procesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Procesul în care era judecat Dan Hosu, fostul soț...

De ce este Turcia zguduită de cutremure atât de puternice. Explicațiile seismologilor

Turcia și Siria au fost zguduite luni de cutremure...