Strada Potaissa, „readusă la viață” prin plante și muzică. Clujenii, așteptați la o piață de flori „altfel”

Data:

În perioada 23-25 iulie, pe strada Potaissa va fi organizată piața de flori „Altfel”. Clujenii se vor putea bucura de plante, muzică și vor întâlni arhitecți cunoscuți.

„Cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca revine la viață. Culoarea și parfumul dulce revin pe strada Potaissa, la piața de flori „Altfel”. Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte preparatelor culinare.

De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice”, transmit organizatorii. 

Tot atunci, va ajunge, în premieră, arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, care va susține în cadrul evenimentului un workshop, privind transformarea permanentă a străzii și va lua în discuție tipologii similare întâlnite „în Vest”. La discuții vor participa și membri ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania, dar și reprezentanți ai Asociației Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.

Citește integral articolul în Monitorul de Cluj

spot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Muzeele din Ucraina, jefuite de ocupanții ruși: „Ne fură istoria”

Muzeul Regional de Artă din Herson a pierdut 10.000...

CJ Bistrița-Năsăud face cetățean de onoare un afacerist inculpat pentru corupție

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că intenționează să acorde...

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...