Ştrand pe sec: Construit prost, pe bani europeni, ştrandul termal din Marghita este în continuare închis

Data:

Una dintre cele mai controversate investiţii finanţate cu fonduri europene în Bihor, cea pentru amenajarea unui ştrand termal în oraşul Marghita, îşi confirmă eticheta de proiect eşuat.

După ce s-a tocat peste un milion de euro din finanţări nerambursabile pentru realizarea lui, parcul balnear a rămas pustiu şi inaccesibil, pentru că în continuare are carenţe şi defecţiuni. În plus, firma care îl administrează, a Consiliului Local Marghita, e înglodată în datorii şi ar putea intra în faliment. O dovadă elocventă despre cât de „gospodari” au fost cei care au condus oraşul şi ştrandul. 

În 2012, BIHOREANUL dezvăluia modul incredibil în care primarul de atunci al Marghitei, PDL-istul Dorel Talpoş, minţise autorităţile de la Bucureşti privind reuşita proiectului de amenajare a unui ştrand termal în oraş. 

Printr-un proiect finanţat de UE şi Ministerul Dezvoltării, Marghita a atras o finanţare de 1,4 milioane euro pentru un parc balnear cu două bazine, la marginea oraşului.

În hârtii, investiţia a fost finalizată de Marconst, o firmă de casă a UDMR Bihor, în toamna anului 2010, dar în realitate ştrandul era nefuncţional. Erori au fost încă din proiect, care nu a prevăzut reţele de canalizare, filtre în bazine şi pompe pentru recircularea apei termale, dotări ce cresc serios costurile. De parcă nu era destul, finisajele au fost făcute în batjocură, iar terenurile de sport şi locurile de joacă nici măcar n-au fost amenajate, aşa cum impunea proiectul. 

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.