Ştrand pe sec: Construit prost, pe bani europeni, ştrandul termal din Marghita este în continuare închis

Data:

Una dintre cele mai controversate investiţii finanţate cu fonduri europene în Bihor, cea pentru amenajarea unui ştrand termal în oraşul Marghita, îşi confirmă eticheta de proiect eşuat.

După ce s-a tocat peste un milion de euro din finanţări nerambursabile pentru realizarea lui, parcul balnear a rămas pustiu şi inaccesibil, pentru că în continuare are carenţe şi defecţiuni. În plus, firma care îl administrează, a Consiliului Local Marghita, e înglodată în datorii şi ar putea intra în faliment. O dovadă elocventă despre cât de „gospodari” au fost cei care au condus oraşul şi ştrandul. 

În 2012, BIHOREANUL dezvăluia modul incredibil în care primarul de atunci al Marghitei, PDL-istul Dorel Talpoş, minţise autorităţile de la Bucureşti privind reuşita proiectului de amenajare a unui ştrand termal în oraş. 

Printr-un proiect finanţat de UE şi Ministerul Dezvoltării, Marghita a atras o finanţare de 1,4 milioane euro pentru un parc balnear cu două bazine, la marginea oraşului.

În hârtii, investiţia a fost finalizată de Marconst, o firmă de casă a UDMR Bihor, în toamna anului 2010, dar în realitate ştrandul era nefuncţional. Erori au fost încă din proiect, care nu a prevăzut reţele de canalizare, filtre în bazine şi pompe pentru recircularea apei termale, dotări ce cresc serios costurile. De parcă nu era destul, finisajele au fost făcute în batjocură, iar terenurile de sport şi locurile de joacă nici măcar n-au fost amenajate, aşa cum impunea proiectul. 

Citește articolul integral în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...