Studenţii din Sibiu şi refugiaţii ucrainieni vor pregăti Paştele împreună, în căminele Universității „Lucian Blaga”

Data:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) reia tradiţia organizării de evenimente în căminele studenţeşti. După doi ani în care studenţii nu s-au putut bucura de obişnuitele întâlniri cu ocazia sărbătorilor, în 12 aprilie, începând cu ora 15.00, aceştia vor intra, din nou, în atmosfera tradiţională de Paşte.

Potrivit universității, primul eveniment dedicat studenţilor de după perioada pandemică va avea o încărcătură specială, în condiţiile în care, în activităţi vor fi angrenaţi şi cei aproximativ 20 de refugiaţi ucrainieni cazaţi în căminele ULBS. Dintre aceştia, zece sunt copii cu vârste cuprinse între 3 şi 13 ani, iar ei vor participa activ la obiceiul încondeierii ouălor şi a pregătirii gogoşilor.

„Mulţi dintre studenţi nu au avut până acum ocazia de a experimenta atmosfera acestor evenimente pe care noi le organizam în mod regulat în cămine. În acelaşi timp însă, ne dorim să aducem o licărire de speranţă şi de bucurie şi pentru cei care au fost nevoiţi să fugă din calea războiului”, a declarat prof. univ. dr. Raluca Sassu, prorector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Studenţii ULBS împreună cu copiii ucrainieni vor culege flori şi frunze din parc, pe care le vor folosi apoi pentru a vopsi, în mod tradiţional, ouăle de Paşte și vor pregăti şi gogoşi în bucătăria caminelor. De asemenea, la Cantina Studenţească vor fi pregătite plăcinte şi cozonaci pentru acest eveniment.

Citește și: Proiect de lege al USR: Interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune şi combustibil nuclear din Rusia

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...