Studiu de caz – bazine de înot: Bolojan, șapte piscine semi-olimpice în 2 ani; Chirica, vorbe goale în trei ani

Data:

  • Primarul Iașului a anunțat în 2020 că „toate grădinițile din Iași vor avea piscine”
  • În 2023 nu s-a apucat de niciuna. Acum a rămas că va face bazine doar la trei grădinițe, dar mai durează
  • În paralel, Ilie Bolojan a construit șapte centre de înot în județul Bihor între 2020 și 2022
  • Sunt bazine semi-olimpice de 25 m lungime și mii de elevi au acum piscină în comune
  • Bazinele lui Mihai Chirica au doar 8,5 m lungime, dar nici de acestea nu s-a apucat
  • În 8 ani Chirica a adunat un sac de promisiuni: pasaje, parcuri, linii de tramvai, cinematografe, stadion, sală polivalentă, Bahlui navigabil, parc industrial. Zero realizat

Ce la Iași nici nu a început, la Bihor s-a și terminat. În ultimii ani, primarul Mihai Chirica a promis construcția de bazine pentru înot la grădinițele din oraș. „Este un element de noutate la nivel național”, s-a lăudat edilul pe 16 noiembrie 2022 când a anunțat semnarea contractului de proiectare și execuție pentru bazinele de la trei grădinițe. Primarul inclusese proiectul în platforma sa electorală din primăvara anului 2020.

În decembrie 2022, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a făcut o scurtă postare pe Facebook în care a vorbit despre finalizarea lucrărilor la o rețea cu 7 complexuri de înot în 7 orașe. Beneficiari sunt elevii și preșcolarii din localitățile Ștei, Marghita, Beiuș, Valea lui Mihai, Salonta, Săcueni, Nucet, 7 din cele 9 orașe ale Bihorului.

Bolojan a umplut județul de bazine pentru elevi

În cei doi ani de mandat în fruntea Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan a construit o rețea de bazine pentru înot cu rol didactic. „Fiecare complex de înot va fi predat de Consiliul Județean Bihor în administrarea primăriei din orașul unde a fost construit. Cele 7 bazine de înot au o valoare de peste 9,5 milioane euro”, a menționat președintele Bolojan.
Complexul din Nucet are un singur bazin de tip semi-olimpic, celelalte șase centre având fiecare câte două bazine didactice: unul mare de 12,5 x 25 metri și unul mai mic de 6 x 12,5 metri, vestiare, grupuri sanitare și tribune. Primăriile partenere au pus la dispoziție terenul și au asigurat racordarea la utilități. Ultimul a fost gata acum câteva săptămâni, în decembrie 2022.

„Odată cu finalizarea lucrărilor în Ștei, proiectul de construcție a rețelei de bazine de înot didactice a ajuns la final. Sunt șapte astfel de complexuri în tot județul: Săcueni, Nucet, Salonta, Valea lui Mihai, Beiuș, Marghita și Ștei. Valoarea totală a investiției se ridică la 47.931.101, cu TVA”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și responsabil de proiect.

Informațiile au fost prezentate pe pagina acestuia de Facebook. Bazinele didactice de înot vor fi destinate școlilor și grădinițelor pentru inițierea copiilor, iar după ore acestea vor putea fi deschise şi pentru agrement. Aflați mai multe de pe site-ul Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related