Studiu. Femeile însărcinate vaccinate cu un vaccin anti-Covid-19 cu tehnologia ARNm transmit anticorpi copiilor lor

Data:

Femeile însărcinate vaccinate cu un ser anti-Covid-19 cu tehnologia ARNm transmit un nivel semnificativ de anticorpi către copiii lor, conform unui nou studiu, relatează Reuters.

Doctorii au analizat sângele din cordonul ombilical a 36 de nou-născuți ale căror mame au fost vaccinate cu cel puțin o doză de ser Pfizer sau Moderna. Toți copiii aveau un nivel semnificativ de anticorpi împotriva proteinei Spike a coronavirusului.

Rezultatele studiului indică faptul că „anticorpii pe care mama îi dezvoltă ca urmare a vaccinării trec prin placentă și acest fapt este probabil să fie benefic pentru copil odată ce este născut”, a declarat un co-autor al studiului.

Nu este clar dacă există o legătură între momentul vaccinării (mai exact, vaccinarea în timpul sarcinii sau înainte de sarcină) și nivelul de anticorpi al copiilor. În plus, „nu știm cât timp acești anticorpi rămân în corpul copilului. Dar prezența acestor anticorpi în sângele fătului indică faptul că fătul are potențialul de a beneficiu de vaccinarea mamei”, a mai spus co-autorul.

Studiul încă nu a fost evaluat de către alți cercetători, titrează G4 MEDIA

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...