Suplimentare cu 64 milioane lei a proiectului de modernizare a drumului Iaşi – Suceava

Data:

Consiliul Judeţean Iași va suplimenta cu 64 milioane lei (inclusiv TVA) proiectul de modernizare a drumului Iaşi – Suceava.

Aceşti bani vor fi suportaţi integral de la bugetul administraţiei judeţene. Suplimentarea vine în contextul crizei din sectorul construcţiilor, în sensul creşterii semnificative a preţului la materiale. Una dintre cauzele crizei este războiul din Ucraina, iar CJ a subliniat că ţara vecină este principalul furnizor şi producător de oţel şi materie primă pentru piaţa europeană a construcţiilor.

Citește și: EXCLUSIV „Topul” festivalurilor, după numărul de consumatori de droguri identificați de polițiști

„Consecinţa imediată a fost o creştere semnificativă a preţurilor la materiale, determinând creşteri şi de peste 40% la unele materiale utilizate în proiectele de infrastructură, precum: mixturile asfaltice, bitumul, oţelul sau fierul-beton, care urmează a fi reflectate în indicele de cost total în construcţii, un indice compozit care cumulează impactul creşterii cheltuielilor materiale, manoperă, utilaje şi transport asupra preţului contractelor de achiziţie legal încheiate”, se arată într-un raport al CJ.

Continuarea, în Ziarul de Iasi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related