Surpriză în alegerea candidatului USR la Primăria Iași

Data:

Conducerea centrală a USR va tranşa conflictul din filiala ieşeană cu privire la desemnarea candidatului la Primărie. Potrivit unor surse consultate de „Ziarul de Iaşi”, o decizie a biroului naţional este aşteptată în cursul acestei săptămâni. Aceleaşi surse ne-au precizat că, cel mai probabil, hotărârea biroului local de acum mai bine de o săptămână va fi anulată. 

La începutul săptămânii trecute, conducerea organizaţiei municipale anunţa că desemnarea candidatului va fi făcută la mijlocul lunii martie prin votul tuturor membrilor. Amintim că în cursa internă s-au înscris trei candidaţi: Marius Bodea (senator), Cosette Chichirău (deputat) şi Răzvan Timofciuc (consilier local). Ultimii doi au acuzat un mod netransparent de a decide candidatul şi în afara cadrului stabilit la nivel central, ca urmare a hotărârii biroului local.

Citește și: Poluare masivă, în București. Octavian Berceanu la RFI: E de bun simț să ai un sistem de alertare

Vor fi minimum două sondaje

Sursele ZDI spun că, în acest an, vor fi organizate două sondaje: unul în primăvară, iar celălalt în toamnă. În baza acestor cercetări sociologice va fi desemnat, ulterior, candidatul, decizie care ar putea veni, cel mai târziu, la începutul anului 2024.

„A intervenit conducerea centrală în urma sesizărilor depuse de Cosette Chichirău. Încă nu este luată o decizie, dar aceasta poate veni chiar săptămâna aceasta. Cert este că Iaşul nu poate face excepţie faţă de celelalte mari oraşe ale ţării, iar candidatul va fi desemnat în urma sondajelor”, au spus sursele ZDI.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...