luni, 6 decembrie 2021
AcasăJustițieSURSE. Comisia privind revocarea șefului Inspecției judiciare este dominată de tabăra fostei...

SURSE. Comisia privind revocarea șefului Inspecției judiciare este dominată de tabăra fostei șefe a CSM, Lia Savonea, un aliat al lui Lucian Netejoru. Procedura se desfășoară pe legile Justiției de pe vremea lui Dragnea

Comisia CSM care va evalua activitatea șefului Inspecției judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, privind o eventuală revocare din funcție, este dominată de tabăra fostei șefe a CSM, judecătoarea Lia Savonea, un aliat al lui Netejoru, au explicat pentru G4media surse judiciare.

Astfel, comisia este formată din judecătoarele Lia Savonea, Margareta Nicoleta Țînț, Mariana Ghena, din partea Secției pentru judecători a CSM, Romeo Chelariu – reprezentant al societății civile, și procurorul Cristian Ban, din partea Secției pentru procurori a CSM.

Lia Savonea este fosta șefă a CSM. Este considerată în continuare șefa de facto a Consiliului, cu o agendă anti-reformistă și anti-DNA. Soțul ei, avocatul Mihai Savonea, a fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat pentru corupție în două dosare penale, și cu Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie.

Margareta Nicoleta Țînț și Mariana Ghena sunt două judecătoare care votează alături de Lia Savonea, au explicat sursele G4media.ro, iar Romeo Chelariu este reprezentant al societății civile desemnat de vechiul Senat, dominat de PSD-ALDE și condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE