Surse din Mitropolie explică cum va decurge ancheta în cazul preotului Calistrat

Data:

„Ziarul de Iași” a discutat în ultimele zile cu mai mulți preoți implicați în structurile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în special în cadrul Exarhatului mănăstirilor, pentru a înțelege exact cum se va derula ancheta în cazul preotului Calistrat, acuzat de agresiune fizică și verbală în cazul a două enoriașe.

Acestea au depus la Mitropolia Moldovei și Bucovinei mai multe înscrisuri, înregistrări audio și video, în care, de-a lungul timpului, pr. Calistrat și ucenicii săi sunt filmați în diferite ipostaze în curtea Mănăstirii Vlădiceni, având cel mai des o atitudine cel puțin conflictuală și agresivă.

Situația preotului Calistrat este una cu dublu tăiș. „Ziarul de Iași” a reușit să confirme informația că la adresa călugărului au mai fost acuzații de violență făcute de enoriași, dar niciuna nu s-a concretizat cu o plângere oficială, ele fiind rezolvate amiabil. Despre existența lor însă se știe la nivelul Exarhatului mănăstirilor.

Aceste plângeri, cuplate cu istoricul deja cunoscut al pr. Calistrat, pot duce la o sancțiune mai gravă care poate însemna oprirea de la slujire pe o perioadă foarte lungă, în cel mai bun caz.

Citește și: Peșcărușul, într-o nouă abordare la Teatrul Național București

„În primul rând, trebuie să fie audiați toți cei implicați, doar că preotul are foarte multe persoane care-l susțin. În 2003, când a avut ultima oară probleme mari, erau proteste zilnic în curtea Mitropoliei. Apoi, ați văzut filmarea cu una dintre femei care stătea la rând: ei au crezut că o să-l ajute pe el să dovedească că femeia îl stresa. Dar se aude în filmare că preotul a fost agresiv și recalcitrant.

Apoi, părintele e foarte bun psiholog: îl întrebi, se face că nu răspunde, apoi răspunde la altceva dacă nu îi convine și îi va trata cu superioritate pe cei care-l vor cerceta”, a explicat unul dintre preoții care urmează să fie implicat în anchetă.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
10 COMENTARII
  1. Lăsați preotul în pace!! Aici nu e vorba de vendete ca în politica! E preot, nu politician. Pe preoți ii judeca Dummnezeu, nu oamenii! Lăsați l în pace!!

  2. Tot cea ce lipsește acestor apostați ( așa zisa comisie de anchetă rămasă de pe vremea când ai lu’ Daniil Ciobotea , tăiau și spânzurau la Iași) , este harul preoțesc real , apropierea șimplitatii necăjitului creștin ortodox, aflat în suferință …
    pe care Părintele Calistrat Chifan,
    îl are cu prisosință !

  3. Lăsați-l pe Părinte in pace! Nu înțeleg de ce tot il vaneaza cele doua ” enoriase”, daca nu le convine ceva sa se duca la alta biserica, manastire, unde vor…. Nu cred ca le tine cineva cu forța acolo!

  4. Ați tăbărît pe părinte ca hienele ,să vă fie rușine,mai marii bisericii . Cine a trimis parașutele alea acolo să l enerveze pe părinte,să i blesteme Dumnezeu cum o știi mai bine.

  5. Lăsați pe Părinte in pace el a fost atras în cursa asta sa fie recalcitrant la vorbă și fizic,voi nu vedeți că asta se vrea să distrugă biserica ortodoxă și lovește în preoții buni ,o să vă coste grav țâțe pe cei care plătesc să se ajungă la asta ,și apropo acele muieri nu sunt anchetate pentru instigare la violență.?

    • Părintele dacă e asa de bun creștin nu se lasă atras în astfel de curse! Tot o apă și un pământ sunteți! Mai ciți și Biblia și mai și gândiți, preabunilor creștini!

  6. Politicienii, popii și escrocii se hrănesc, se îmbracă, se distrează fara să producă nimic. Sunt trântorii societății.
    Un țăran este mai valoros decât toți patriarhii și toți papii.
    Trăiesc din sudoarea frunții lor.
    Cei enumerați trăiesc din sudoarea altora.
    Să nu mai fie plătiți din bugetul statului.
    Banii pentru salariile lor să fie alocați pentru școli și spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...