Mișcări în culise la Curtea de Apel București, care ar trebui să pronunțe verdicte în dosare grele (Surse)

Data:

Instanța Curții de Apel București (CAB) care judecă dosarul fostului polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, readministrează probatoriul după ce unul dintre magistrații din complet, Ruxandra Grecu, a părăsit instanța. În decembrie 2021, ea a fost numită magistrat de legătură în Spania.

În septembrie 2020, Dan Hosu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de detenție cu suspendare în dosarul Carpatica fapt ce a condus la demisia soției sale din funcția de șef al DIICOT.

Faţă de schimbarea componenţei completului de judecată, amână cauza si acordă termen la data de 11.03.2022, ora 13:00 în vedera readministrării probatoriului”, este decizia instanței din data de 11 februarie 2022.

Potrivit unor surse judiciare, în locul judecătoarei Grecu a intrat în complet judecătoarea Sabina Daniela Adomniței, soția fostului ministru PNL Cristian Adomniței. În noiembrie 2020, acesta a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Iași la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru corupție.

În aprilie 2021, judecătoarea Sabina Adomniței de la Judecătoria Iași a fost detașată de Secția pentru judecători a CSM la Tribunalul București. Acum este la CAB. Secția pentru judecători a CSM este dominată de fosta șefă a CSM și a CAB, judecătoarea Lia Savonea.

Potrivit surselor citate, celălalt judecător din completul lui Dan Hosu este Claudia Jderu. Însă și aceasta ar putea părăsi instanța. Ea s-a înscris în competiția privind desemnarea judecătorului român la CEDO, iar numele ei se află pe lista supleanților pentru acest post.

Președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, ar fi susținut introducerea în lista de propuneri pentru CEDO a judecătoarei Claudia Jderu, invocând principiul egalității de gen, dat fiind că toate cele trei propuneri transmise de Ministerul Justiției sunt bărbați, titrează G4 MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.