duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateSurse: Nicolae Ciucă, printre variantele de premier luate în calcul de PNL...

Surse: Nicolae Ciucă, printre variantele de premier luate în calcul de PNL dacă Florin Cîțu nu poate strânge o majoritate guvernamentală

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării, este una dintre variantele de premier discutate în interiorul PNL în cazul în care Florin Cîțu nu se poate prezenta la consultările de la Cotroceni de joi cu o majoritate guvernamentală, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Ciucă face parte dintr-o listă mai lungă de posibili premieri, alături de alți prim-vicepreședinți ai PNL, potrivit surselor citate. Lista a fost discutată miercuri seară de președintele Klaus Iohannis cu Florin Cîțu și alți lideri ai PNL.

Liberalii ar vrea refacerea coaliției de guvernare cu USR și UDMR, dar își doresc să păstreze toate ministerele avizatoare (Justiție, Finanțe) și cu bugete mari (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății), potrivit surselor G4Media.ro, ceea ce ar putea face dificile negocierile atât cu USR, cât și cu UDMR.

O altă variantă de negociere a liberalilor este construirea unui guvern minoritar cu UDMR, cu susținerea PSD din Parlament. Și PSD a avut o ședință joi noaptea în care a discutat despre o posibilă susținere pentru un guvern minoritar PNL, potrivit surselor G4Media.ro. PNL are deja o decizie a Biroului Executiv (BEX) pentru susținerea lui Florin Cîțu, președintele partidului, drept candidat de premier, informează G4 MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE