Suspiciune de fraudă din bani UE de 2 milioane de euro. Firmă înființată pe modelul ADIBAS

Data:

Suspiciune de fraudă din bani UE de 2 milioane de euro. Nimeni din industria IT din Iași n-a auzit de Asociația Patronală Tehnologia Informației, iar pagina de FB are doar 38 de urmăritori. REPORTER de Iași n-a găsit hotărârea judecătorească prin care această asociație a fost înființată.

Mirabela și Ovidiu Miron nu spun cine sunt cei 15 membri din industrie care fac parte din asociație. Tot dosarul de eligibilitate este un posibil fals, dar soții Miron au accesat totuși două proiecte de 1,81 milioane de euro ca „asociație patronală”

Deturnarea banilor europeni este extrem de susceptibilă deoarece axa pe care s-a aplicat era dedicată exclusiv organizațiilor patronale pe ramuri industriale și camerelor de comerț.

Mirabela Miron (Avisso) și soțul, Ovidiu Miron, au luat finanțări de aproape două milioane de euro pe proiecte dintr-o axă rezervată exclusiv asociațiilor patronale și camerelor de comerț, fără ca ei să fie eligibili. ONG-ul soților Miron, ei înșiși consultanți în accesarea de fonduri europene, este o entitate-fantomă, cu activitate zero, fără cifră de afaceri și fără o listă de membri reali.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Asociația Patronatul Tehnologiei Informațiilor este total necunoscută companiilor de IT ieșene, fiind un brand falsificat, după modelul Adibas în loc de Adidas. Pseudo-asociația Mirabelei Miron nu se regăsește nici în Registrul Patronatelor din România.

Dar soții Miron au accesat fonduri dedicate exclusiv asociațiilor patronale reale, recunoscute. Eligibilitatea firmei lor în „POCU – Programul național Competențe Digitale pentru angajații din sectorul IMM” este frauduloasă.

Legislația în domeniul asociațiilor patronale este extrem de drastică. Nu poți scoate din mânecă un simplu nume înregistrat la Registrul Comerțului.

Deși REPORTER DE IAȘI a insistat 48 de ore la soții Miron pentru explicații, aceștia au refuzat să dea declarații. Au cerut mai mult răgaz și au spus că „asociația a fost verificată, fiind supusă unui audit”.

Investigația completă poate fi citită pe site-ul Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...