Sute de cadre medicale ale Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași stau acasă, în izolare

Data:

Potrivit Ziarului de Iași, creşterea bruscă de noi cazuri COVID pe fondul transmiterii comunitare a tulpinei Omicron pune presiune pe sistemul sanitar. Comparativ cu valul 4, când se vorbea despre epuizarea personalului, mai ales cel de la ATI, de data aceasta, dată fiind contagiozitatea variantei virusului, primele “victime” sunt chiar cadrele medicale.

Deşi sunt vaccinate şi dezvoltă forme uşoare de boală, acestea trebuie să stea în izolare, la domiciliu, cel puţin 7 zile. Conform anchetelor epidemiologice, majoritatea medicilor şi asistenţilor medicali s-au infectat după contactul direct cu propriii copii de vârstă şcolară.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, aproximativ 200 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar, sunt infectaţi sau se află în carantină din cauza contactului direct cu o persoană pozitivă.

În acelaşi timp, paturile destinate pacienţilor COVID cu alte patologii sunt ocupate în totalitate. La fel şi zonele roşii din fiecare clinică sau secţie în parte, unde pacienţii aşteaptă rezulatul testării. Şi acolo paturile sunt ocupate.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...