vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeTalibanii au cerut Uniunii Europene să sprijine menținerea funcționării aeroporturilor din Afganistan...

Talibanii au cerut Uniunii Europene să sprijine menținerea funcționării aeroporturilor din Afganistan și s-au angajat să permită plecarea celor care doresc să părăsească țara

Talibanii au solicitat ajutorul Uniunii Europene pentru a menţine funcţionarea aeroporturilor afgane în timpul discuţiilor de la acest sfârşit de săptămână de la Doha, unde s-au angajat să permită plecarea celor care doresc să părăsească Afganistanul, informează AFP, citată de Agerpres.

„Delegaţia afgană şi-a confirmat angajamentul de a garanta şi facilita tranzitul în siguranţă pentru cetăţenii străini şi afganii care doresc să părăsească ţara”, a declarat, într-un comunicat, Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE).

„În acest sens, cele două părţi au subliniat importanţa fundamentală a menţinerii deschise a aeroporturilor afgane, iar delegaţia afgană a solicitat asistenţă pentru menţinerea operaţiunilor aeroportuare”, conform sursei citate.

Talibanii s-au angajat, de asemenea, să îşi respecte promisiunea de „amnistie generală” pentru afganii care au lucrat împotriva lor în cele două decenii de gestionare occidentală, până la retragerea precipitată a SUA în luna august.

În plus,”cele două părţi s-au declarat puternic îngrijorate de deteriorarea situaţiei umanitare din Afganistan, pe măsură ce iarna se apropie”, se arată în comunicatul ce menţionează că UE va continua să ofere ajutor umanitar.

Materialul coplet – pe G4 MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE