Talibanii au cerut Uniunii Europene să sprijine menținerea funcționării aeroporturilor din Afganistan și s-au angajat să permită plecarea celor care doresc să părăsească țara

Data:

Talibanii au solicitat ajutorul Uniunii Europene pentru a menţine funcţionarea aeroporturilor afgane în timpul discuţiilor de la acest sfârşit de săptămână de la Doha, unde s-au angajat să permită plecarea celor care doresc să părăsească Afganistanul, informează AFP, citată de Agerpres.

„Delegaţia afgană şi-a confirmat angajamentul de a garanta şi facilita tranzitul în siguranţă pentru cetăţenii străini şi afganii care doresc să părăsească ţara”, a declarat, într-un comunicat, Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE).

„În acest sens, cele două părţi au subliniat importanţa fundamentală a menţinerii deschise a aeroporturilor afgane, iar delegaţia afgană a solicitat asistenţă pentru menţinerea operaţiunilor aeroportuare”, conform sursei citate.

Talibanii s-au angajat, de asemenea, să îşi respecte promisiunea de „amnistie generală” pentru afganii care au lucrat împotriva lor în cele două decenii de gestionare occidentală, până la retragerea precipitată a SUA în luna august.

În plus,”cele două părţi s-au declarat puternic îngrijorate de deteriorarea situaţiei umanitare din Afganistan, pe măsură ce iarna se apropie”, se arată în comunicatul ce menţionează că UE va continua să ofere ajutor umanitar.

Materialul coplet – pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială (AI)?

Ce angajați din IT au motive să se teamă...

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...