Tânăra gravidă moartă la Botoșani a primit doar ser fiziologic, No-Spa și Algocalmin, deși sângera masiv și fătul murise

Data:

Alexandra Ivanov, tânara gravidă în vârstă de 25 de ani, mamă a trei copii, a murit cu zile în Spitalul Județean Botoșani pentru că medicii nu i-au acordat ajutorul medical de urgență adecvat, potrivit defapt.ro.

Publicația prezintă mai multe documente medicale din care rezultă că medicii au lăsat-o pe tânara gravidă în agonie și durere aproape șapte ore, timp în care aceasta cerea cu disperare ajutorul pentru a fi salvată. De la ora 00:45 până la 07:35 nu i s-a mai făcut nici o procedură de îngrijire.

Citește și „Vrem dreptate pentru Alexandra”. Sute de persoane și-au strigat frustrarea în fața Maternității din Botoșani după moartea tinerei mame

Medicul ei nu se afla în spital

18 august 2023. Ora 00:03. Medicii au cerut analize de laborator pentru Alexandra Ivanov, tânăra gravidă moartă la Botoșani. Din documente rezultă că medicul care a trimis cererea către laborator este dr. Carmen Oprișanu, dar aceasta nu se afla la data și ora respectivă în spital.

Citește și: Alexandra s-a rugat de medici să o opereze până în ultima clipă – Mesajele ei către medici au rămas fără răspuns 

Buletinele de analize au fost validate în intervalul orar 00:41 – 00:58. Majoritatea indicatorilor era sub limita minimă sau maximă a valorilor normale. Medicii au recomandat administrarea de ser fiziologic, No-spa, Algocalmin, Indometacin și Algifen la nevoie.

Orele menționate în documentele oficiale sunt diferite de cele aflate în planul de îngrijiri. De exemplu, în planul de îngrijiri este consemnată preluarea pacientei la ora 00:10. Administrarea de Algocalmin și No-spa s-a făcut la ora 00:20. Recoltarea sângelui pentru analize s-a făcut la ora 00:23, adică la 20 de minute după ora consemnată în buletinul de analize.

Iar administrarea de ser fiziologic și Algifen s-a făcut la ora 00:45. De atunci până la ora 07:35 nu s-a mai făcut nici o procedură de îngrijire, se menționează în documentele oficiale.

Continuarea, în defapt.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: observator.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related