Țara ca o pradă

Data:

Se fac planuri febrile de anticipate de către cele două partide mari. Guvernul progresiștilor va fi trântit cu bucurie în suflet și cu satisfacția lucrului bine făcut.

Socialiștii se vor răzbuna pentru lupta de gherilă dusă de progresiști pe care-i consideră responsabili de pierderea guvernării. Liberalii adunați în jurul lui Superman vor putea în sfârșit să se lepede de progresiști care au luptat până în ultimul moment ca firme fără niciun angajat să nu se înfrupte din mii de contracte de consultanță din programul care îl denigrează pe marele inginer Anghel Saligny. 

Țara însă pierde ostași ca nimeni alta. În fiecare zi auzim de copii, tineri, decreței – considerați vinovați de eleva silitoare a profesorului Superman pentru insuccesele electorale ale liberalilor -, bunici care mor în chinuri pentru că nu putem să stingem focul aprins de politicieni și de covidofilii iubiți ai televiziunilor ghiocel. 

Lipsa de reacție a statului eșuat trimite la eșafod români care au fost otrăviți de la începutul pandemiei cu minciuni și propagandă criminală. Cei care pot opri ca țara să nu mai fie devorată refuză să se gândească la noi și de gândesc, ca de obicei, doar la binele lor și al familiilor lor. 

Ajungem la concluzia că iubirea noastră dovedită prin vot a trezit ura conducătorilor noștri care refuză să negocieze pe principiul că „pohta” lor contează mai mult decât miile de morți pe care ei aleg să-i ignore. Sacii cu bani contează mai mult decât sacii cu morți aruncați cu buldozerele în gropi. 

Este simplu să stai să te uiți și să aștepți o poziție mai bună de negociere după anticipate. Alegerile anticipate sunt în favoarea tuturor partidelor parlamentare, cu excepția progresiștilor care vor pierde masiv. Și totuși niciunul dintre partidele care va avea o zestre electorală mai bună sau o poziție mai bună de negociere nu au făcut nimic să merite ceva mai mult.

Unii au propagat minciuni care nu pot fi proferate în alte țări pentru că alegătorii ar descalifica definitiv pe cei care ar spune așa prostii. Alții așteaptă doar să le cadă para mălăiață în gură, fără a face altceva decât să aștepte să cădem în crize din ce în ce mai urâte și mai dure. Cele două partide mari așteptă să fie mai frumoase, mai strălucitoare, mai respirabile decât conservatorii radicali care se vor apropia vertiginos de procentele lor. Totuși va conta sprijinul pe care partidele mari îl au la nivel local, sprijin ce garantează socialiștilor scoruri de peste 33%, și liberalilor în jurul a 25%. Chiar dacă niciunul dintre partide nu va putea forma singur guvernul și vor fi necesare alianțe, anticipatele vor ajuta pe ambele să joace de pe o poziție mult mai bună orice potențială coaliție de guvernare. 

Și totuși prețul pentru o poziție mai bună de negociere și pentru câteva mandate parlamentare în plus ni se pare cam mult în comparație cu prețul plătit de noi toți, care stăm și ne uităm cum țara este aruncată drept hrană unor „jivine”.  

Eleva silitoare a profesorului Superman se uită că avem un rating de țara stabil, dar ignoră că agențiile de rating ne avertizează că instabilitatea politică ne poate aduce la categoria Junk. Riscul unor tulburări sociale este maxim pentru că frigul, foamea și boala ne-au năpădit ca o molimă pe care nimeni nu o poate controla. 

Oamenii ajung să se răscoale în fața spitalelor pentru că persoanele apropiate mor de o boală Covid 19 despre care li se spune constant la televiziuni ghiocel că nu există și că este rodul unei conspirații globale împotriva țării noastre. Suntem un pericol pentru Europa și pentru orice țară cu care intrăm în contact pentru că masa critică de covidofili controlează spațiul public și sunt tratați mai bine decât a fost tratat Michael Jackson când a venit în turneu în România.  

Abia acum ajungem să ne punem problema cum limităm minciunile interesate ale liderilor covidofililor. Este prea târziu pentru mii de români care au murit cu zile pentru că statul eșuat a fost lăsat pradă covidofililor care au zburdat în voie, în timp ce în alte țări agenda publică era ținută doar de persoane responsabile care au educat populația să se vaccineze și să poarte mască. 

Cei care au destinul nostru în mâini au refuzat să își asume decizii corecte din punct de vedere sanitar pentru că au în continuare o mentalitate de campanie electorală. Guvernul putea lua măsuri eficiente de stimulare a vaccinării imediat ce vaccinurile au devenit disponibile pentru toată populația după ce ne-am liniștit că am vaccinat pe toți care erau indispensabili țării. 

Dar e mai simplu să vinzi povești de succes fără muncă decât să muncești pentru ele și pe urmă să le vinzi când ai și o realitate care le confirmă. Mentalitatea din comedia jucată de Eddie Murphy „Picat din Cer” că e suficient să ai o atitudine pozitivă pentru a ți se întâmpla numai lucruri frumoase ne-a dus în groapa fără fund în care picăm fără speranță că vom fi salvați.

În politică poți aplica manevre din vânzări doar dacă te pricepi. Nu e suficient să crezi că ești genial, trebuie să și probezi prin modul în care conduci țara. În plus, dacă înțelegi cum funcționează economia mondială ca economist profesor așa cum este considerat de către echipa câștigătoare premierul demis până vom avea anticipate, ar cam trebui să iei preventiv și niște măsuri să nu obligi românii să revină din nou în Epoca de Aur în care fiecare avea Peștera Muierii la el în dormitor. 

Experiența de tip religios în politică este vândută cu succes de conservatorii radicali care se laudă că sunt cei pe care Dumnezeu ni i-a făgăduit la conducerea țării pentru a potoli setea a 70% din români pentru care nu contează decât religia și familia tradițională. 

Dacă din Biblie aflăm ce vor pentru OM trimișii lui Dumnezeu pe pământ, în afară de „jos textila” și „mândru că nu sunt vaccinat” – cu vaccinurile momentului, pentru că toți suntem vaccinați cu o grămadă de alte vaccinuri pe care le ignorăm tocmai pentru că ne-au ferit de boli- nu prea știm ce ar promite la guvernare conservatorii radicali. 

Liderii politici iresponsabili sunt rugați să înțeleagă că suntem acum în situația lui Winston din „1984”. Ei au montat pe creierul nostru o cușcă cu șobolani înfometați ce așteptă să fie eliberați pentru a se hrăni cu noi. Spre deosebire de Winston, noi avem încă opțiuni democratice. Care se vor hrăni cu ura pe care ei ne-o arată în fiecare zi.

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...