Taxa de solidaritate dorită de PSD ar pune pe butuci Uzina Dacia de la Mioveni

Data:

De ceva vreme, PSD a lansat în spaţiul public propunerea ca taxa de solidaritate, de 1% din cifra de afaceri, să fie plătită nu doar de IMM-uri (cum e cazul acum), ci şi de companiile mari, cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro anual.

Aceste mari companii, se spune într-un comunicat de presă al PSD, „își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat”. Conform aceluiaşi comunicat al PSD, „aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri”.

Analistul economic Dragoş Cabat: „Vor plăti tot oamenii de rând”

Invitat la Radio France Internationale (RFI) în limba română, să vorbească despre consecinţele aplicării acestei taxe, analistul economic Dragoş Cabat s-a declarat sceptic că marile companii vor accepta să plătească şi să-şi diminueaze profiturile (sau chiar să înregistreze pierderi), de dragul unei ipotetice solidarităţi.

„(Companiile mari – n.r.)… vor crește prețurile la produsele lor cu acest 1% și atunci cei care până la urmă vor plăti taxa în mod indirect vor fi tot consumatorii finali… Va fi o altă taxă pe consum, care se pune indirect pentru oameni.

Aceste mari companii, sigur, o parte dintre ele poate că din rațiuni de competiție foarte mare pe piață vor fi în situația în care să nu poată majora prețurile la produsele sau serviciile lor, dar majoritatea, mai ales fiind companii mari și având o poziție privilegiată pe piață, vor transfera cel mai probabil această creștere de costuri pentru ei…o vor transfera prin majorarea prețului serviciului sau produsului pe care îl oferă”, a explicat Dragoş Cabat. (Argeșul Online) sursa foto – Automobile Dacia

Înregistrarea audio a emisiunii poate fi ascultată aici.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...