Tensiuni mari în AUR. George Simion, lider maxim peste o armată de orci

Data:

Tensiunile de la vârful AUR, dintre George Simion și Claudiu Târziu, au răbufnit din nou în spațiul public.

Cei doi lideri nu mai ascund că au viziuni diferite în ce privește strategia de creștere a partidului, ajuns deja la 20% în ultimele măsurători.

Simion le-a propus, joi seara, liderilor PMP o alianță sau o fuziune cu AUR și le-a promis că-i va ajuta să-și facă grup parlamentar.

Fără să-și mai ascundă nemulțumirea, co-președintele AUR, Claudiu Târziu a declarat pentru G4Media.ro că George Simion nu a informat partidul în prealabil că va interveni, joi seara, prin zoom, la ședința PMP. Și omul de afaceri Dorin Marius Lulea, unul dintre fonatorii AUR și fostul angajator al lui Simion, a respins varianta alianței sau fuziunii cu PMP, într-o postare pe Facebook.

George Simion a revenit, vineri, cu o invitație adresată mai multor partide, inclusiv PMP, de a forma Polul Conservator. Printre partidele invitate se numără și Coaliția pentru Națiune, partid condus de Dan Chitic, un personaj promovat constant de către propaganda Rusiei. Avocatul Dan Chitic susține ieșirea României din UE încă din 2019.

Chitic ar fi doar ultima creatură politică înregimentată în armata de orci al cărei lider maxim se visează George Simion. S-a pozat de curând cu Dan Diaconescu, fost lider de partid populist condamnat pentru șantaj, de la care a împrumutat cu mândrie cravata violet și cu care ar întreține relații de amiciție.

Tot Simion l-a recuperat de curând pe Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanțe în guvernul Dăncilă, pe care l-ar pregăti pentru funcția de președinte executiv la AUR. Pe Călin Georgescu tot Simion l-a anunțat gata instalat în funcția de președinte de onoare al partidului.

Ulterior, după un șir de ieșiri publice scandaloase, s-a văzut nevoit să se delimiteze de admiratorul lui Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu. Fosta propunere a AUR pentru funcția de premier, Georgescu a glorificat criminali de război, lideri legionari sau a exprimat poziții violent anti NATO, UE și în favoarea Rusiei.

La sfârșitul lunii ianuarie, George Simion a încercat, fără succes, să participe la conferința de la Madrid a suveraniștilor, populiștilor și partidelor de extremă dreapta de unde a fost dat afară la propriu de organizatori din cauza reputației sale proaste, de lider al unui partid care minimalizează Holocaustul, o linie roșie peste tot în Europa. Și acțiunea de la Madrid, unde a mers tot singur, a părut tot o inițiativă proprie.

Pe de altă parte, celălalt co-președinte AUR, Claudiu Târziu, împreună cu Sorin Lavric, ideologii partidului, încearcă să poziționeze partidul în zona conservatoare, dezbrăcat însă de excesele, de violențele fizice și de limbaj cultivate de Simion.

Ei sunt însă atrași în mod evident de modelul legionar, de figurile „tragice” cum le numesc cu nedisimulată admirație, din istoria extremei drepte românești, dar care au introdus asasinatul ca politică de stat în perioada interbelică. Din acest motiv, Târziu și Lavric, lideri cu pretenții intelectuale mai ridicate, nu văd cu ochi buni popularea partidului cu figuri ridicole și impostori politici, gen Călin Georgescu, Dan Chitic, Eugen Teodorovici sau Dan Diaconescu. (G4 MEDIA).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Dan Tapalaga
Dan Tapalaga
Dan Tapalagă a debutat ca jurnalist la Radio România Actualități în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă și BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șeful secției politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. A fost editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. În anul 2018, a fondat site-ul G4Media.ro, alături de Cristian Pantazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...