Terapia Neurofeedback NeurOptimal, o soluție pentru tratarea  depresiei

Data:

Depresia este un flagel al societății în care trăim în prezent. Aflăm tot mai des, în jurul nostru sau în opinia publică, de persoane care suferă de depresie, o afecțiune care îți schimbă viața în rău, care este greu de învins și cu care lupți ani de zile. Uneori, din păcate, fără succes. Sunt și situații fericite, în care depresia este învinsă.

Nimeni nu este protejat. Depresia este un dușman viclean, care te învăluie fără să îți dai seama. Mulți dintre noi simțim că suntem triști, depășiți de problemele zilnice, sătui să mai luăm decizii, cu tot mai puțină capacitate de a vedea o ieșire. Uneori, simțim durere. Și ne întrebăm dacă au cauze fizice sau sunt somatizări ale emoțiilor suprimate.

De cele mai multe ori, informațiile pe care le găsim în on-line nu sunt scrise de către specialișți și îți pot face mult rău decât bine. În cazul depresiei, este chiar contraindicat să mergi să cauți tratament la persoane care nu sunt specializate. 

O soluție de la clinica Neurofeedback Brainfit!

Mai mult, când te apropii de 50 de ani, corpul și mintea ta suferă mari schimbări și fiecare zi este o provocare de a face față și a fi bine cu tine. Cred că sună cunoscut pentru foarte multe persoane care suferă în tăcere și strâng din dinți. 

Există o soluție pentru problemele noastre, iar aceasta este terapia neurofeedback neuroptimal.

Inițial, am fost sceptică. Am început să caut informații, dar cum simțeam că nu mai pot amâna o rezolvare, mi-am făcut programare la clinica Brainfit, unde am cunoscut-o pe Delia Rus, care a avut răbdare timp de câteva zeci de minute să-mi explice despre ce înseamnă NeurOptimal.

Procedura este simplă și neinvazivă!

Cum funcționează: Întins/așezat într-un fotoliu, petreci 33 de minute conectat la 5 senzori lipiți în anumite puncte pe cap. Acești senzori sunt conectați la un computer care are instalat un soft din care se va auzi o muzică relaxantă, pe care o auzi în cășți.

Pe măsură ce linia melodică se aude, senzorii înregistrează activitatea creierului, procesată de computer de 256 de ori pe secundă, pe frecvențe de 1–64 Hz, simultan în emisfera stângă și dreaptă. 

Ori de câte ori soft-ul detectează o modificare, o schimbare, o variabilitate emergentă, oprește muzica pentru o fracțiune de secundă. În acel moment creierul acționează, întrerupându-se de la ascultarea muzicii în cască și permițându-și să devină conștient de funcționarea sa.

Aceste întreruperi conduc la autoreglarea creierului. NeurOptimal® capturează fluctuațiile EEG și în funcție de activitatea lor puteți experiment: întreruperi sau pauze în sunet. Ele se pot auzi ca pocnituri sau „sunete statice”.

Terapia Neurofeedback NeurOptimal
Terapia Neurofeedback NeurOptimal

Acestea au rolul să informeze că o schimbare este pe cale să se producă. Zgomotul de fond este irelevant – sistemul filtrează zgomotul de fond substanțial, acordând atenție doar datelor importante ale EEG umane.

Scopul coloanelor sonore este să semnalizeze creierului dacă nu funcționează optim undele. Fiecare creier în fiecare moment al zilei este ca un drum de diferite lățimi.

Ori de câte ori creierul este pe cale să-și schimbe cursul, este alertat de o pauză foarte scurtă a muzicii.

Creierul învață din greșeli și se resetează. Stând de vorbă cu diverse persoane care au fost conecate la NeurOptimal, am aflat că fiecare dintre ei au auzit o altă melodie față de ce am auzit eu.

Softul are aceeași linie melodică, doar creierul nostru o percepe diferit în funcție de amintiri și traumele pe care le are fiecare.

După ce m-am documentat, am decis să achiziționez un pachet de ședințe. Am constat că viață s-a îmbunătățit, pot să dorm noaptea, pot să fiu veselă, nu mai am dureri de cap. Beneficiile pe care le-am primit au fost multe și se vede clar o îmbunătățire a calității vieți.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban a mai lucrat la România liberă și revistele Casa mea, Bebelu.
1 COMENTARIU
  1. Buna ziua. As dori sa fac o programare pt fiica mea sa urmede tefapia neuroptimal, este consumatoare de droguri de cateva luni (iarba, md, pastile). Are 17 ani, eu abia sapt trecuta am aflat si am inceput terapia cu ea, dar as dori sa urmeze si aceasta terapie.

    Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Când va fi deschisă | Alba24.ro

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba...