marți, 30 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateTimișoara rămâne în frig. Vestea a fost dată chiar de primarul Dominic...

Timișoara rămâne în frig. Vestea a fost dată chiar de primarul Dominic Fritz

Timișorenii racordați la sistemul de termoficare al orașului au stat în frig pentru cea de-a doua noapte. Primarul Fritz, precum și șeful CJ Timiș s-au grăbit să se laude, ieri, că au rezolvat situația, dar încă nu a fost semnat un contract cu vreun furnizor de gaz.

Spitalele și locuințele celor peste 50.000 de abonați ai Colterm nu au avut căldură nici noaptea trecută. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, în această dimineață, că au eșuat negocierile cu furnizorul de gaz cu care ar fi trebuit să fie semnat miercuri un contract temporar.

Vă reaminti

Aseară, la ora 18.00, am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului Energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătura cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a declarat Dominic Fritz, joi dimineața.

Primarul Timișoarei a făcut din nou apel la furnizorii de gaz să ajute orașul pentru a se putea reîncălzi caloriferele.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a precizat Dominic Fritz, informează EXPRESS DE BANAT.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE