miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateTIMIȘORA - Fritz strânge cureaua, dar nu e suficient: Am tăiat drastic...

TIMIȘORA – Fritz strânge cureaua, dar nu e suficient: Am tăiat drastic bugetul Primăriei. Aşteptăm ca Guvernul să aloce bani pentru căldură

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat vineri că a redus drastic bugetul de funcţionare al primăriei pentru a face faţă financiar creşterii preţului la gaz.

“Am tăiat astăzi drastic bugetul de funcţionare al Primăriei astfel încât să eliberăm resurse financiare pentru a suporta creşterea preţului la gaz. Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcţionare. Nu am luat niciun leu din capitolul de investiţii şi sper, cu toată puterea mea, să nu fim nevoiţi să o facem.

Am tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii. Am mutat un excedent de 3,7 milioane de lei, rezultat de refuzul la plată a serviciilor neefectuate de salubrizare. La fel şi în cazul întreţinerii spaţiilor verzi: 2 milioane de lei. Am mai mutat spre căldura şi apă caldă în oraş 1,5 milioane de lei de la iluminat public, fonduri necheltuite, şi întreg fondul de rezervă de 2,5 milioane de lei”, a precizat Fritz, într-o postare publicată pe Facebook.

Edilul oraşului de pe Bega susţine însă că eforturile făcute în acest sens pe plan local nu sunt suficiente şi pentru a trece cu bine peste iarnă, aşa că se aşteaptă ca Guvernul să îşi respecte promisiunile de a aloca bani din Fondul de Rezervă pentru asigurarea căldurii şi a apei calde în lunile ce urmează.

„Încă de la primele semne ale acestei crize a preţului la gaz am spus mereu că nu există o singură soluţie. Că susţinerea costului la gigacalorie în faţa acestei explozii a preţurilor, trebuie să vină din trei surse: de la bugetul local, de la consumatori şi de la Guvern.

Bugetul local a dat, în acest an, tot ceea ce putea să dea spre Colterm, 153 de milioane de lei, doar pentru facturi curente. Acestei sume uriaşe se adaugă alocarea primită de la Consiliul Judeţean în valoare de 1,2 milioane de lei.

Eforturile timişorenilor şi ale bugetului local nu vor fi suficiente pentru a trece cu bine această iarnă. De aceea, aşteptăm ca Guvernul să materializeze promisiunile făcute la începutul acestei săptămâni şi să aloce bani de la Fondul de Rezervă pentru a putea asigura furnizarea căldurii şi a apei calde pe întreaga durată a iernii, în spitale, şcoli şi gospodării”, a conchis Dominic Fritz.

Materialul complet poate fi citit pe THE EPOCHTIMS ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE