Timp de 10 ani, un angajat a bătut și a abuzat sexual copiii pe care-i avea în grijă la o fundație creștină

Data:

Instanța l-a condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, sentința nefiind însă definitivă. Suspiciunea unor acte de pedofilie a apărut și în cazul altor cămine, dar fundația nu le-a anchetat.

După cum reiese și din articolul de mai jos, organizarea activității căminelor fundației, lipsa de personal și calificarea neadecvată a acestuia au putut duce la ocultarea abuzurilor fizice și sexuale care au avut loc timp de aproape zece ani.

Böjte într-o jumătate de propoziție a recunoscut portalului Magyar Hang că și ei sunt responsabili de această situație. În comunicatul său călugărul afirmă că acești copii trebuie protejați și pe mai departe cu afecțiunea unei berze și nădăjduiește că „furtuna se va încheia și soarele va răsări din nou!”

Majoritatea victimelor numitului Sz. K. erau minori, copii mici, în momentul comiterii infracțiunilor. Dintre aceștia doar patru au ajuns la vârsta majoratului până în momentul începerii procesului și anume până în aprilie 2021. Mai mulți sunt încă elevi de generală.

Instanța a acordat daune între zece și optzeci de mii lei pentru victimele care le-au solicitat. A dispus confiscarea totală a averii autorului faptelor în valoare de 600.000 lei pentru a garanta achitarea daunelor la un moment dat. De asemenea, a dispus interzicerea exercitării oricărei activități în care ar putea intra în contact cu minori, interzicându-i să intre pe raza localităților Băile Tușnad și Imper.

I s-a interzis participarea la orice eveniment public, cultural organizat de Fundația Sfântul Francisc din Deva, să se apropie mai mult de 5 m de victime timp de 5 ani și să comunice cu acestea personal, prin intermediar sau prin orice mijloace online. L-a obligat să depună probe biologice pentru ca instanța să îi înregistreze profilul genetic.

Continuarea, în Átlátszó Erdély!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Átlátszó Erdély
Átlátszó Erdélyhttps://atlatszo.ro/
Átlátszó Erdély (Transilvania Transparentă) este un site de investigaţii publicat de către Asociaţia “Atlatszo Erdely Egyesulet” cu sediul în Cluj-Napoca. Credem într-o societate transparentă, democratică şi responsabilă, iar pentru asta e nevoie de media independentă şi critică faţă de cei la putere. Principalele noastre subiecte sunt: - interesele de afaceri şi îmbogăţirea aleşilor noştri; - monitorizarea cheltuirii fondurilor publice destinate comunităţii maghiare; - marile investiţii periculoase pentru mediul înconjurător; - fenomene sociale de interes pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste jumătate dintre cipurile pentru computer ale producătorului rus Baikal Electronics sunt defecte din fabricație | Aktual24

Mai mult de jumătate din procesoarele fabricate de cel mai mare producător rusesc de componente electronice, Baikal Electronics, sunt defecte, au declarat mai multe surse pentru publicația economică Vedomosti. Producătorul rus...

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?