Tinerii nu vor să lucreze în armată. Participare slabă la bursa locurilor de muncă

Data:

Pe 14 octombrie, la Galați, s-a desfășurat bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment desfășurat simultan la Galați și Tecuci, pentru a le oferi absolvenților și potențialilor angajatori șansa de a se întâlni. Deși angajatorii și-au promovat ofertele încă de la primele ore ale dimineții, prea mulți doritori nu erau, iar dintre cei prezenți la ora 9,00, la deschidere, la sediul central al Universității „Dunărea de Jos”,  foarte mulți erau trecuți de 45 de ani.

Explicația am aflat-o de la cei prezenți, deși evenimentul era centrat pe absolvenți, toți șomerii au fost anunțați să participe, ba, mai mult, li s-a spus să își facă un selfie în interiorul spațiului, cu un banner al unui angajator, pentru a dovedi că au fost acolo. De ce nu se întocmește o listă de prezență, dacă tot trebuie demonstrat că ai participat, este greu de înțeles. Mai mult decât atât, ofertele erau mai degrabă pentru absolvenți sau oameni sub o anumită vârstă, angajatorii pregătindu-se în acest sens.

Armata caută soldați profesioniști, dar nu găsește

„Viitorul începe cu alegerea profesiei” este sloganul cu care angajații MApN vor să îi convingă pe tinerii dornici de o carieră militară. ”Din păcate, tineretul nu se prea înghesuie. Le punem la dispoziție un mediu de lucru plăcut, sigur și remunerat încă din perioada cursurilor.

Este vorba despre absolvenți de minimum 10 clase, care, după ce trec de probele impuse de concurs (proba psihologică și sportivă) și finalizează perioada de recrutare, sunt trimiși la școlarizare și primesc salariu încă din acel moment. Este o meserie plină de provocări, frumoasă și de viitor.

Îi invităm pe toți cei care doresc să afle despre noi și despre ce înseamnă o carieră în structurile MApN să nu ezite și să ia legătura cu noi pentru că le răspundem la orice întrebare și îi sprijinim cu tot ce putem în timpul procesului de angajare”, ne-a declarat angajatul MApN, prezent lângă standul cu oferte de muncă. 

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...