Toamnă gri

Data:

Cîțu care se gândește numai la viitorul său știe totuși lucrurile esențiale: „Știm clar că se apropie sezonul rece, știm clar că începe școala”. Bravo! Nu e ignorant.

Vara s-a sfârșit, vine toamna, începe drama. Asociația Energia Inteligentă ne-a avertizat că vom avea cele mai mari prețuri la energie inteligentă și gaze deștepte care ne vor duce nivelul de trai cu 10 ani înapoi și vor pune economia (deloc inteligentă) la pământ. Un secretar de stat de la energie ne-a dat însă un pont: „Cel mai ieftin kw e cel pe care nu-l consumăm”.

Scoatem totul din priză și rezistăm. Tot astfel, cea mai ieftină pâine e cea pe care n-o consumăm. Premierul Cîțu a ajuns deja în această fază. Virgil Guran ne-a explicat însă că noaptea fiind consumul mai mic, kw e mai ieftin asigurându-ne că secretarul respectiv „e un băiat inteligent”. Dar asimptomatic. În energie li se spune băieți deștepți. Băiat deștept din părinți deștepți (cu afaceri necurate în energie) ministrul Vâlceanu a progresat: în prima zi nu știa cât e inflația dar după numai trei zile nu știa nici cât e salariul minim. Cîțu și-a apărat însă cîțitul: „Vâlceanu nu e ignorant, el vede în viitor”. De-aia e atât de bulversat. Cîțu care se gândește numai la viitorul său știe totuși lucrurile esențiale: „Știm clar că se apropie sezonul rece, știm clar că începe școala”. Bravo! Nu e ignorant.

Ca să n-o prindă presa în ofsaid, Raluca Turcan (care face parada modei la Muncă) și-a luat notițe: „Știu cât costă un ou, cât costă un kg de cartofi”. Câtă erudiție! Dar cât a costat-o postul de ministru, numai ea știe. Sorin Câmpeanu a refuzat testul: „Eu mă ocup de școli, aveți un ministru care se ocupă de magazine”. Vreun magazioner. Enervat, Ciolacu a anunțat moțiune de cenzură împreună cu AUR – exact când un membru AUR a fost prins cu droguri în parlament. Asta explică declarațiile halucinante ale formațiunii. Disperați Simion și Ciolacu au făcut apel la beligeranții coaliției să le voteze și lor moțiunea. Degeaba.

Între timp Orban pretinde că gândește: „Mă gândesc să revin în fruntea executivului și iau foarte în serios candidatura la prezidențiale”. Nu zău? Are și Orban orbirile lui – dacă-și închipuie că (în caz de victorie la congres), Iohannis ar veni la el cu-o năframă-n vârf de băț: felicitări, Ludovic, iertare sire am greșit cu penalul ăla hai să facem guvernul meu din nou. Never! Sistemul a comutat pe Cîțu – despre care generalul SIE Silviu Predoiu (amestecat în politica lui Ponta) declara recent: „Ce nu știm despre Cîțu e mai îngrijorător decât ce știm”. Aoleu! Asta e valabilă însă și pentru Ponta – care știe ceva despre Cîțu: „Cîți nu am venit cu marijuana în Parlament?”. Serios? Cîți sunteți? Sau, vorba lui Geoană, „nici noi nu mai știm cîți suntem”.

Cîțu e amenințat cu proces și de Orlando fiindcă l-a declarat „spion rus”. Or, se știe că Orlando a primit diploma de la SRI direct acasă. În schimb, la reuniunea de la Kiev unde președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, Cîțu a tăcut mâlc ca un cățelus de pluș. În încheiere, Tudose (fost premier eșuat al PSD și traseist la Ponta) s-a mirat de rezistența românilor care „suportă de doi ani guvernarea ăstora”. Ei, românii au suportat ani în șir guvernele PSD, chiar și pe cele pe care nici măcar PSD nu le-a mai suportat.

Necazul e că politicienii nu-i prea suportă pe români. Le fac viața insuportabilă. Dar, fruntea sus! Nicușor Dan a sosit în capitală. El ne-a asigurat că parcurile vor arăta bine peste doi ani. Și că vom avea căldură în fiecare vară. Super Dan! Bust de bronz în parc să-l pui – la furat.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...