Toamna se numără hipoxemiile severe

Data:

Statele cu președinți și premieri responsabili numără bobocii. Noi numărăm românii morți cu zile. Mulți românii nevaccinați mor sufocați cu gândul că ei, prin refuzul de a purta mască și de a se vaccina, aduc libertatea poporului român, nu Stalin și poporul rus. Dumnezeul vestit de adversarii lui Hipocrate și ai științei medicale le cere sacrificiul suprem pentru viitoarea victorie în alegeri a celor ce pretind că doar ei au monopolul credinței într-o reîncărcare a unui Zamolxes care promite putere eternă vestalelor sale.

Prinții Prospero care ne conduc ignoră Moartea și cred că ea este destinată doar poporului. Acum avem probleme importante cum ar fi cine va conduce un legislativ blocat în protejarea moștenirii lui Daddy, ce reforme face guvernul demis ca să reducă din contribuțiile la sănătate ale celor cu salarii de 3000 de euro, cum dăm daună totală la imagine premierului desemnat la mișto până îl punem înapoi pe Superman.

Ca și Prințul Prospero, politicienii ce pot forma un guvern rapid au înțeles să se retragă în castelele lor achiziționate din cinste și chiverniseală și să ne lase să murim cât mai mulți pentru a fi mai ușor ulterior să cumpere voturi. Mai mult le pasă de români vecinilor noștri decât le pasă Prințișorilor Prospero, pentru că vecinii ne trimit ajutor util ca aerul pentru cei aflați între viață și moarte. Au ajuns maghiarii să fie mai utili decât Prințișorii Prospero pentru că au preluat 50 de români la ATI care stau în parcările spitalelor prăduite de politicienii bolnavi de lăcomie.

Prinții Prospero ne spun că tăria poporului nostru trebuie să se vadă în curajul în fața morții pentru că avem evenimente cu public numeros care nu pot fi amânate, de la congrese la concerte cu mii de oameni.

Prinții Prospero și cei din casta lor superioară care ne conduc cu dispreț și scârbă aplică principiul „din codru tai o rămurea/Ce-i pasă codrului de ea?”. Un politician adevărat care vrea să reziste în istorie se ridică pe cadavre și pe sărăcie, nu pe vieți salvate și pe bunăstare. Coreea de Nord a fondat o dinastie pe sărăcie, pe foame, pe frig și pe mesaje inspiraționale despre supereroi care ne apără de străinii perfizi. România urmează același model glorios, prin refuzul celor responsabili de a-și asuma că incompetența lor a omorât români cu zile și că instabilitatea politică face țândări democrația.  Odată cu venirea iernii va veni și rândul celor ce vor muri înghețați de frig la ei în case ca Jack și Kate lângă o bucată de iceberg.

Prinții Prospero care ne puteau și ne pot încă salva nu au timp să trimită bărci de salvare pentru Kate pentru că ei au sunt deja în siguranță pe bărcile lor de salvare spre orizonturi însorite. Cei care am citit ca fraierii, cu gândul că ne va fi util în viață, visăm nostalgici la un Gore Pirgu, la un Stănică Rațiu și ne apucă dorul nemărginit de un Spirache Necșulescu.

Catilina părea totuși un băiat bun atunci când a abuzat de răbdarea poporului roman. Când a expus Cicero complotul său împotriva statului nu a avut nesimțirea să nege, să îl acuze pe Cicero că este gelos pe echipa sa câștigătoare  și să spună că el se gândește zi și noapte la binele poporului și că ” la partidul întreg atârna binele țării și de la binele țării atârna binele nostru”.

Catilina a fugit imediat după discursul lui Cicero și conspirația sa a fost înfrântă. Dacă era la butoane în România, fugea imediat la o televiziune unde era criticat dur pentru unicul motiv că putea face mult mai mult bine decât a făcut oamenilor. Cicero era înjurat și făcut albie de porci pentru că e vândut Ocultei Mondiale și e gelos pe bunăstarea pe care doar domnul Catilina o poate oferi romanilor.

România este țara care are vaccinuri bune ce expiră cu zecile de mii pentru că oamenii refuză să se vaccineze și preferă să își asume ruleta neodacică a morții. Prinții Prospero care se gândesc la cum să mai țeasă o intrigă ca în „Fete Bârfitoare” ignoră că vor aduce la putere vestalele care au convins mulți români să se sinucidă prin refuzul de a purta mască și de a se vaccina.

Disprețul Prinților Prospero ne omoară viitorul spre un delir totalitar naționalist fără a ne da seama, așa cum și hipoxemia severă poate ucide „silențios”. Ca și cei care au hipoxemie moderată și înțeleg să o ignore, pentru că au treburi lumești mai importante decât să se ducă în Faza I de Covid măcar la medicul de familie, și noi suntem duși de Prinții Prospero în faza democrației românești unde ne vom sufoca de libertate și vom intra în zona hiperinflamatorie care ne duce la cimitirul civilizației românești în cavoul naționalismului de cavernă, nu pulmonară, ci în care se iese cu bâta să dai în cap românilor care nu cred în Fratele cel Mare.

Și așa, „Întunericul, și Ruina și Moartea Roșie își întinseră peste tot și peste toate nemărginita sa stăpânire”. Bacovia era în trecut. Acum suntem în Edgar Allan Poe. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...